Een project van:

The Talent Game: documentaire over personeelstekorten

02.05.2023 | Nieuws Niels van der Horst

The Talent Game: documentaire over personeelstekorten


High Tech Campus presenteerde kortgeleden de documentaire The Talent Game: Battlefield or Playground. De documentaire laat zien hoe bedrijven, lopend van startups tot multinationals, technisch talent vinden en trachten te behouden, zo meldt Engineersonline.

“Er is een tekort aan talent in Nederland dat naar verwachting tot 2050 zal aanhouden,” concludeert hoogleraar Arbeidsmarkt aan Tilburg University Ton Wilthagen, in de documentaire. Regie van The Talent Game was in handen van Ingelou Stol van de High Tech Campus Eindhoven en Vinal Hindocha van ‘creative content agency’ House of Yellow. “Zelfs als we meer internationale kenniswerkers aantrekken, meer uren werken en mensen vanaf de zijlijn betrekken bij de arbeidsmarkt, blijft het tekort aan talent bestaan.”

Achter de schermen
Het programma biedt een blik achter de schermen bij techbedrijven Smart Photonics, ASML en Axelera AI. Een belangrijk onderwerp is het potentieel dat vrouwen bieden in tech. Zij kunnen volgens Stol een belangrijke oplossing zijn voor het talententekort in de sector. Ook McKinsey heeft recentelijk aangegeven dat in Europa vrouwen in de technologie moeten worden aangetrokken én behouden om de concurrentie aan te kunnen blijven gaan op het terrein van innovatie en technologische groei.

Fors tekort
De Brainportregio zal de komende tien jaar een tekort van 70.000 mensen hebben in IT en engineering. “Het is belangrijk dat de stad Eindhoven en de omliggende dorpen en steden bereikbaar blijven. Brainport Eindhoven moet een technologiehub worden die voor iedereen toegankelijk is, niet alleen voor hoogopgeleiden”, aldus Paul van Nunen, directeur Brainport Development. “Daarom moeten we bijvoorbeeld woningen bouwen voor mensen met verschillende salarissen.”

De documentaire is op Youtube te bekijken.

high tech campustalent gamepersoneelstekortbrainport

Bedrijvenregister

Agenda

Training: SCIOS Scope 12 opleiding

Logo Omega Energietechniek
7 juni 2023 - 14 juni 2023
09:00 – 16:00 uur
Dronten

Omega Energietechniek

Lees verder

Event: Huis van Sarah

13 juni 2023
18:45 - 22:30
Innovatiecentrum

Wij Techniek

Lees verder

Event: Huis van Sarah

14 juni 2023
18:45 - 22:30
Innovatiecentrum

Wij Techniek

Lees verder

Seminar: DC on Tour IV: DC en vermogenselektronica

22 juni 2023
14:30 - 18:00

Stichting Gelijkspanning

Lees verder

Volledige agenda

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu