Een project van:

Nieuws

Alle kleuren verzamelen

27.01.2023 | Nieuws

Voor de meest recent ontwikkelde groep optische sensoren en lichtbronnen is het van groot belang dat ze zeer veel verschillende kleuren licht tegelijk kunnen leiden naar een doel.

“Met hoogspanningstechniek werk je aan de basis van onze stroomvoorziening.”

26.01.2023 | Interview

“We zitten midden in de energietransitie en overal om je heen hoor je dat er een tekort is aan vaktechnisch personeel. De opleidingen van scholen sluiten niet meer aan, dus het is passen en meten om de juiste man of vrouw op de juiste plek te krijgen,” schetst Mateusz van Strien de uitgangssituatie toen hij eind 2019 besloot een onderdeel van de oplossing van omschreven probleem te worden.

Batterijcontainer met geïntegreerde supersnelle lader

25.01.2023 | Nieuws

De Nederlandse bouwer van LFP-batterijsystemen voor industrieel gebruik, Big Ass Battery, introduceerde kortgeleden een batterijcontainer inclusief geïntegreerde fast charger, laat Elektropraktijk weten.

SeaQurrents opwekkende onderwatervlieger

24.01.2023 | Interview

Start up SeaQurrent maakt gebruik van de enorme hoeveelheid kinetische energie van zee- en getijdenstromingen. Het bedrijf heeft de gepatenteerde zogeheten multi-wing TidalKite ontwikkeld.

Techathon: meer dan een wedstrijd

16.01.2023 | 't Hoekje

Op 10 november '22 kregen 7 teams 1 dag de tijd om plannen uit te werken voor een duurzame toekomst van de wijk Hoefkwartier in Amersfoort tijdens de Techathon '22.

Primeur: beheer op afstand van sprinklerinstallaties

16.01.2023 | Nieuws

Boele Fire Protection is onderdeel van Unica en heeft de primeur in Nederland met de introductie van het beheren van sprinklerinstallaties op afstand. Er zijn vele tienduizenden sprinklerinstallaties die elke week of twee weken verplicht getest moeten worden.

Blik op parttimers levert goede krachten op

12.01.2023 | Interview

Voor specialist in beveiligingstechniek en communicatietechnologie Evema uit Apeldoorn is het net als voor de andere bedrijven in de technische sector lastig om personeel te vinden.

Nieuwe techniekschool in Amsterdam: TASC

11.01.2023 | Nieuws

Schoolbesturen van vier verschillende Amsterdamse vmbo-scholen gaan via een convenant samenwerken om het tekort aan technische vakmensen te verhelpen. Ze hebben hiertoe de nieuwe techniekschool TASC opgericht die in september van dit jaar in Amsterdam-Zuidoost zal starten, meldt Installatie.

Veel stalbranden zijn te voorkomen

11.01.2023 | Interview

Herry den Besten heeft als elektrotechnisch installateur veel te maken met de veiligheid op boerderijen. “Op basis van mijn ervaring durf ik gerust te beweren dat het grootste gedeelte van de stalbranden te maken heeft met de elektrische infrastructuur.

Even dimmen: straatverlichting

10.01.2023 | Interview

Het Nederlands Licht Instituut (NLI) is het adviesbureau voor openbare verlichting (OVL). Niels van ’t Hof is er adviseur en hij vertelt over de mogelijk- en onmogelijkheden om op OVL te besparen.

De plus- en minzijde van de batterij

09.01.2023 | Nieuws

Netbeheerders stellen nieuw inpassingskader voor Batterijen kunnen een onderdeel zijn van de oplossing en het voorkomen van netcongestie bij zowel afname- als terugleverschaarste.

Meersporenbeleid in actieplan voor netcongestie

06.01.2023 | Nieuws

Onder leiding van speciaal coördinator Ben Voorhorst presenteerden landelijke en regionale overheden, netbeheerders, marktpartijen en ACM eind vorig jaar het Landelijke Actieprogramma Netcongestie.

Prioriteit voor psychische en fysieke overbelasting

05.01.2023 | Nieuws

Minister Karien van Gennip van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) heeft zowel het jaarplan als het Meerjarenplan 2023-2026 van de Arbeidsinspectie bekendgemaakt.

“Wanneer we te veel opwekken, krijg je spataders”

04.01.2023 | Interview

De noodzaak van een tweede grid met DC Harry Stokman, DC-expert en internationaal influencer, ziet gelijkstroom als katalysator van de energietransitie. Voorwaarde is een upgrade van het huidige net die rekening houdt met de aanstaande ontwikkelingen en behoeften van klanten.

Training voor elektrische installatie-testers door Fluke

03.01.2023 | Nieuws

Fluke ontwerpt en produceert elektronische test- en meetapparatuur en bijbehorende software. E-totaal meldt dat het bedrijf een nieuwe training gaat geven gericht op het testen van installaties en apparatuur.

Interventie leidt tot goede RI&E

27.12.2022 | Nieuws

In de hoveniersbranche, computerindustrie en bouwmaterialenindustrie heeft 98% van de bedrijven met minder dan tien werknemers een juiste RI&E. Dat cijfer is van na een effectieve interventie van de Nederlandse Arbeidsinspectie, want ervoor hadden maar weinig van die bedrijven een goede RI&E.

4 op de 5 Nederlanders heeft een slim apparaat

23.12.2022 | Nieuws

Ruim tachtig procent van de Nederlanders van 12 jaar of ouder hebben een of meerdere slimme met internet verbonden apparaten of systemen in huis, meldt het CBS.

Liever twee paracetemol slikken dan rusten?

22.12.2022 | Interview

Goed licht krijg je niet zomaar. Herry den Besten, voorzitter van het Kernteam Onderwijs & Certificering weet dit als geen ander. Om tot een goed plan voor de lichtvoorziening binnen bedrijven te komen, heeft het Kernteam Onderwijs & Certificering de zogeheten Dynamische Route Lichtontwerp geformuleerd.

Nieuwe voeding DPS kan Abraham gaan zien

21.12.2022 | Nieuws

Reguliere voedingen moeten veelal, nadat ze negen jaar continu in gebruik zijn geweest, worden vervangen. Digital Power Systems (DPS), een spin-off van Karlsruhe Institute of Technology (KIT), heeft voedingen ontwikkeld en getest die 50 jaar meegaan, zo meldt engineersonline.

Na werktijd aan de etenstafel

21.12.2022 | Column

Nog te vaak moet ik uitleggen waarom een inspectie NEN 3140 uitgevoerd moet worden. Of waarom een training NEN 3140 nodig is. Omdat de verzekering het vraagt? Of omdat iemand van de technische dienst roept dat het moet? Laat ik duidelijk zijn, voor mij hoeft u het niet te doen.

12311»  van 12

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu