Een project van:

Nieuws

Uitreiking ‘De Slimste Handen’

12.10.2021 | Actueel

Technische vakmensen zijn onmisbaar om Nederland draaiend te houden, toch worden ze nooit eens in het zonnetje gezet. De verkiezing ‘De Slimste Handen van Nederland’ brengt daar verandering in.

Lancering Elektrotechniek TV

11.10.2021 | Nieuws

Elektrotechniek TV lanceert als eerste video- en kennisplatform voor professionals in bouw-, infra- en energie Primeur voor initiatiefnemers uit elektro- en infra-branches Fedet, dé belangenbehartiger van en voor ondernemers in de elektrotechnische sector, lanceert samen met haar partners het online video- en kennisplatform Elektrotechniek TV.

Topsporthal in MartiniPlaza

08.10.2021 | Artikel

Het kloppend hart van het noorden als het gaat om topsport, dat is Middenhal van Martiniplaza in Groningen. De hal is de thuishaven van enkele goed presterende clubs voor zaalsporten en heeft een indrukwekkende capaciteit van 6000 personen.

Led + Elektrotechniek verplaatst naar 2022

06.10.2021 | Actueel

De vakbeurs LED + Elektrotechniek is verplaatst naar volgend jaar. De beurs zal nu plaatsvinden op 16 en 17 november 2022 in de Brabanthallen in Den Bosch.

Optimaal verlicht

01.10.2021 | Nieuws

Sanitairkamer heeft inmiddels vier prachtige badkamershowrooms in Nederland. In Nieuwegein, Harderwijk, Grootebroek en Zoeterwoude zijn de nieuwste badkamertrends en badkamerstijlen te vinden.

Holly Steel design

16.09.2021 | Nieuws

Met een passie voor metaalbewerking, luxe materialen en kwaliteit is Holly Steel Design een eigentijdse onderneming, gevestigd onder de rook van Amsterdam. Hier worden alle producten stuk voor stuk ontworpen en handgemaakt.

Het nieuwe roken

16.09.2021 | Column

Een tekort aan licht is het nieuwe roken. Het laat je slap, futloos en somber voelen. Naast deze symptomen is er op de langere termijn meer kans op hersenziekten, overgewicht en hart- en vaatziekten.

Roep om handvat voor kwaliteit

15.09.2021 | Analyse

Begin juli is er bij de Architecten Showroom Amsterdam een rondetafelsessie geweest van de NSVV over ‘Kwaliteit in de lichtketen’. Dagvoorzitter en lichtontwerper Svend Panjer poneerde vijf stellingen waarover van gedachten werd gewisseld.

Aluminium kabels: een prachtig alternatief

15.09.2021 | Interview

NEDKAB, de groothandel gespecialisseerd in bedrading en bekabeling op laagspannings- en middenspanningsgebied presenteert zichzelf als een innovatief en vertrouwd bedrijf.

Duurzame energie begint in de meterkast

14.09.2021 | Innovatie

De toekomst vraagt om duurzame energie en begint in de meterkast. Schotman Elektro is voorbereid op de energietransitie. Met de introductie van de serie GACIA G63 groepenkasten laat Schotman Elektro overtuigend zien dat zij gereed is voor de veranderingen die de huidige transitie meebrengt.

Stabiliteitsmetingen voor lichtmasten

14.09.2021 | Actueel

Op de Nederlandse, Belgische en Luxemburgse markt biedt NDM Benelux stabiliteitsmetingen aan en maakt daarbij gebruik van een gepatenteerd meetsysteem voor lichtmasten en vergelijkbare verankerde objecten in de buitenruimte.

Gebruik van gebouwen optimaliseren

13.09.2021 | Innovatie

De optische aanwezigheidsmelder thePixa KNX van Theben detecteert hoeveel mensen er in een ruimte aanwezig zijn en waar ze zich precies bevinden. Op basis van deze informatie worden in het KNX-gebouwbeheersysteem vooraf gedefinieerde acties geactiveerd.

Bouwstenen voor de toekomst

09.09.2021 | Column

CONNECT2025, derde toekomstverkenning voor de installatie-branche geldt als inspiratie en leidraad voor branche en betrokken partijen Welke rol spelen maatschappelijke vraagstukken en uitdagingen in het (elektro)technische werkveld? De technische branche deelt de aandacht voor deze vraagstukken met betrokken partijen in het onderwijs, de wetenschap of bij de overheid en met betrokken organisaties als onze klanten, de opdrachtgevers en partners in sectoren als de bouw, industrie, energie, infra, mobiliteit en zorg.

Hotel in art-deco sfeer

09.09.2021 | Nieuws

De grote lobby van het nieuwe Van der Valk-hotel in Venlo straalt door een bijzonder lichtontwerp. Op basis van een technische tekening van het hotel heeft Hommage Department de compositie van dit lichtproject van 60 lampen mogen uitwerken.

Thinka haalt alles uit toptechnologie

09.09.2021 | Innovatie

Volgens een installateur was KNX een uitstekend, maar onderbenut automatiseringssysteem. Dus werd de Thinka KNX ontwikkeld, de smart home bridge die elk KNX-pand slim maakt en de controle, via smartphone, bij de gebruikers legt.

Nieuwe energielabels op lichtbronnen

09.09.2021 | Nieuws

Er gelden nieuwe regels rondom de energielabels op verlichting vanaf 1 september 2021. Deze gelden alleen voor lichtbronnen: led-modules of lampen, niet meer voor armaturen.

 Joker, Zyklop en ander sexy gereedschap

08.09.2021 | Innovatie

Wera maakt gereedschap waar de industrie op zit te wachten. Of zoals sales manager Wouter Steijvers het zelf zegt: “Onze missie is gereedschap ontwerpen die het leven van de gebruiker sneller, veiliger, makkelijker en ‘full of joy’ maakt.

De oplossing voor lastige recycling

07.09.2021 | Nieuws

Bij het recyclen van kleine elektronische apparatuur, zoals smartwatches en fitnesstrackers, loopt men tegen een probleem aan. Het is niet makkelijk om deze uit elkaar te halen en te recyclen.

07.09.2021 | Interview

Als makers van licht werkt Internova samen met wederverkopers, zoals groothandels, lichttechnische firma’s en architecten. Voor het ontwerp dat deze partijen aanleveren maakt Internova een op maat gemaakt lichtplan en voorzien dit van 3d-impressies om het idee tot leven te laten komen.

Vanaf meer locaties dimmen en schakelen

07.09.2021 | Nieuws

Met de nieuwe Lumiko Master-Master dimmer van Klemko zijn lichtbronnen eenvoudig te dimmen vanaf meer locaties met druk-draai-dimmers. De slimme dimmers communiceren met elkaar over de bestaande kabels, waarbij de schakeldraden parallel dienen te worden aangesloten.

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses

en de nieuwste producten?

Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!


Registreer nu