Een project van:

Nieuws

ROC van Flevoland start samenwerking met partners in praktijkonderwijs

09.12.2022 | Nieuws

Sinds begin december dit jaar heeft ROC van Flevoland de handen ineengeslagen met Technicom, TOF, Concreet en Litop. Samen hebben de aanbieders van praktijkonderwijs belangrijke vorderingen gemaakt in het ontwikkelen van flexibel en modulair onderwijs voor de techniek- en bouwsector.

Nederlanders kiezen massaal voor een veilige en energiezuinige kerst

07.12.2022 | Nieuws

In veel woningen gaat de kerstverlichting weer aan. Gevaarlijke situaties doen zich daarbij steeds minder vaak voor, zien installateurs die aangesloten zijn bij Techniek Nederland.

Positiviteit over verbeteringen GPI 5.0

07.12.2022 | Nieuws

Jongstleden 23 november kwam een verbeterde veiligheidsinstructie ter beschikking voor iedereen die op een bouwplaats komt of werkt: de Generieke Poortinstructie (GPI) 5.

06.12.2022 | Interview

Tom van Kolck is opleidingscoördinator, teamleider en trainer bij Vattenfall. Ten behoeve van de technische opleidingen werkt hij veel samen met ROVC. Vattenfall zet flink in op stadswarmte, dat centraal staat bij de werkzaamheden van Van Kolck.

Bewust Veilig-dag 2023

05.12.2022 | Nieuws

Bouwend Nederland, Techniek Nederland, OnderhoudNL en Aannemersfederatie Nederland organiseren woensdag 29 maart 2023 voor de zevende keer de Bewust Veilig-dag.

Dagelijks doorleren in technische sector

02.12.2022 | Nieuws

‘Onderwijs houdt niet op als je 18 of 19 bent’ zei minister Dennis Wiersma voor Primair en Voortgezet onderwijs. Hij sprak die woorden op de ’Dag van de Ondernemer’ tijdens zijn bezoek aan Schouten Techniekgroep in Nootdorp vernam E&W Installatietechniek.

Techathon 2023 gewonnen door team Croonwolter&dros

02.12.2022 | Nieuws

Jongstleden 20 november kon na een lange dag het team Croonwolter&dros/Haagse Hogeschool/mboRijnland als winnaar worden uitgeroepen van de Techathon 2023, aldus E&W Installatietechniek.

Nieuwe podcastserie helpt werven in technische sector

30.11.2022 | Nieuws

15 november jongstleden startte de podcastserie ‘Aan de Bak!’. Presentator Diana Matroos – onder meer bekend van BNR-radio – bespreekt daarin dringende thema’s met betrekking tot HR bij technische bedrijven.

GLOW uitgelicht

30.11.2022 | 't Hoekje

Urban Skin was het thema van de negende editie van GLOW Eindhoven, het lichtfestival in Eindhoven. Urban, omdat de stad en haar bewoners opnieuw betrokken worden.

NEN-enquête voor Platform Circulariteit in Elektrische Toepassingen

29.11.2022 | Nieuws

NEN is van plan om een Platform Circulariteit in Elektrische Toepassingen op te richten, stelt engineersonline.nl. Hierin kunnen de huidige struikelblokken tussen sectorafspraken en normeringen opgelost en geconcretiseerd worden.

Veiligheid, de ruggegraat bij projecten

29.11.2022 | Interview

NEN 3140 heeft er bij de meeste organisaties voor gezorgd dat de technische installaties en de veiligheid ervan op orde is. Bij aanbouw van nieuwe delen aan of in een bedrijfspand of bij nieuwbouwprojecten is het anders.

Handige publicatie ISSO over infraroodpanelen

25.11.2022 | Nieuws

‘ISSO Kleintje Infraroodpanelen, elektrische stralingsverwarming’, luidt de volledige titel van het nieuwe handige document van ISSO over infraroodpanelen in de woningbouw.

Uitfasering PL-L

24.11.2022 | Interview

Vanaf 24 februari 2023 mogen zogeheten fluorescentielampen (PL-L), waaronder tl-verlichting, niet meer worden geproduceerd. Brussel heeft dit besluit enkele jaren geleden genomen vanwege de aanwezigheid van kwik in dit type lampen.

Geproduceerd als plastic, geleidend als metaal

23.11.2022 | Nieuws

Engineersonline.nl doet melding van een interessant onderzoek afkomstig van de Universiteit van Chicago. Daar hebben ze een manier gevonden om ​​materiaal te maken dat als plastic geproduceerd kan worden en dat elektriciteit als een metaal geleidt.

AC versus DC

22.11.2022 | Analyse

In het artikel over de geschiedenis van elektriciteit was te lezen over de strijd tussen Edison en Tesla over gelijkstroom (DC) en wisselstroom (AC). Tesla en de wisselstroom wonnen dat en daarom krijgen we nog steeds AC in onze stopcontacten geleverd.

Publicatie deel 1 van Het nieuwe Handboek Bouw & Installatietechniek

21.11.2022 | Nieuws

ISSO heeft onlangs het eerste deel van het nieuwe Handboek Bouw- & Installatietechniek gepresenteerd: Basis van het nieuwe Handboek Bouw- & Installatietechniek.

Plan voor indamming technisch personeelstekort

18.11.2022 | Nieuws

Solar365 meldt dat de techniekbranches WENB, FME, Bouwend Nederland, Techniek Nederland en de MetaalUnie samen met VNO-NCW het Aanvalsplan Techniek hebben geschreven.

Nieuwe rekentool Rc-waarde in ISSO Open

16.11.2022 | Nieuws

Kortgeleden is de nieuwe Rc Rekentool van ISSO online beschikbaar gemaakt, meldt InstallatieProfs. Met de rekentool is het nog eenvoudiger om Rc-waardes van daken, gevels en vloeren te berekenen.

Vrouw, vrouw, vrouw, wat een fantastisch beroep!

16.11.2022 | 't Hoekje

“Ooooo, wat leuk, een vrouwelijke monteur. Dat zie je niet zo veel, maar dat zul je vast vaker horen, he.” “Nee mevrouw, u bent de eerste.” “Hoe is dat nu als vrouw tussen al die mannen ?“  “Nou gewoon, gezellig.

Praktijkdag Veilig Werken in de Elektrotechniek

15.11.2022 | Interview

Al twaalf jaar verzorgt Techniek Nederland de Praktijkdag Veilig Werken. René van Beers van Unispect is veiligheidskundige en thuis in de installatietechniek en is samen met Rien van de Laar organisator en coördinator van de dag.

123»  van 10

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu