Een project van:

Nieuws

37 % meer uurloon voor zelfstandige installateurs

17.01.2022 | Nieuws

Uit een recent rapport van Intelligence Group, in samenwerking met hr-dienstverlener HeadFirst Group blijkt dat zelfstandige monteurs een flinke stijging in hun uurtarief gaan realiseren.

Aantrekkelijke binnenstad

10.01.2022 | Innovatie

Monumentale panden, historische kerken en eeuwenoude pleinen: Deventer heeft een centrum waarvan ieder cultuurhistorische hart sneller gaat kloppen. Overal staan er gebouwen en objecten die de rijke geschiedenis van Hanzestad onthullen.

Elektriciteitsnet overbelast door thermische desinfectie

04.01.2022 | Nieuws

Installateurs opgelet! Onlangs maakte een netbeheerder een melding van lokale overbelasting van een elektriciteitsnet waarop een appartementengebouw was aangesloten.

Dokter LED

22.12.2021 | Seminar

"Op het kantoor van Finder is het ziekteverzuim teruggebracht naar 0%," meldt een trotse Martin Eijsink, Managing Director bij Finder Relais Nederland.

Circadiaanse ritmes - licht als

16.12.2021 | Column

Alle levende soorten leven onder een 24-uur licht-donkerritme veroorzaakt door de draaiing van de aarde om haar eigen as in precies 24 uur. Zo’n ritme wordt een circadiaans ritme genoemd, naar de Latijnse uitdrukking ‘circa diem’: (rond)om de dag.

Technische sector in de etalage

08.12.2021 | Actueel

De technische sector kent een arbeidstekort van 200.000 vakmensen. Techniek Nederland hoopt hier verandering in te brengen met hun nieuwe platform De Makers van Morgen.

Draka geeft kennisboost aan nieuwe generatie e-installateurs

02.12.2021 | Nieuws

Draka ondersteunt als hoofdsponsor de vakwedstrijden elektrotechniek van WorldSkills Netherlands. Op 25 november ondertekenden Erik van der Zwan, algemeen directeur WorldSkills Netherlands, en Toine Verschuur, commercieel directeur Draka, hiervoor een sponsorcontract.

Indirecte verlichting

30.11.2021 | Innovatie

Zumtobel werkte samen met architecten en lichtontwerpers Giovanni Traverso en Paola Vighy mee aan de verbouwing van het hoofdkantoor van Salvagnini, een specialist in metaalbewerkingstechnologie.

TF-signaal gestopt

29.11.2021 | Actueel

Techniek Nederland waarschuwde er vorig jaar al, schrijft Simone Tresoor op Warmte365. Netbeheerders stoppen met het uitzenden van het TF-signaal (Toon Frequent-signaal).

Optimaal verlicht

24.11.2021 | Nieuws

Sanitairkamer heeft inmiddels vier prachtige badkamershowrooms in Nederland. In Nieuwegein, Harderwijk, Grootebroek en Zoeterwoude zijn de nieuwste badkamertrends en badkamerstijlen te vinden.

Top 20 installatiebedrijven volgens CoBouw

22.11.2021 | Nieuws

Onlangs is wederom de Cobouw50 gepubliceerd, de jaarlijkse lijst met de 50 grootste bouwbedrijven van Nederland, gerangschikt naar jaaromzet. De award voor best presenterende bouwonderneming is dit jaar in de wacht gesleept door Bouwgroep Dijkstra Draisma.

Frisse blik op licht

15.11.2021 | Nieuws

De Deense leverancier van op maat gemaakte verlichtingsconcepten, Y-Connection, biedt jonge designers met het afstudeerprogramma Talented een springplank naar de markt.

Verlichtingsproducten voldoen niet aan EU-wetten

11.11.2021 | Actueel

LightingEurope heeft mystery shoppers ingezet om te controleren of verlichtingsproducten die online platforms aan consumenten voorstellen, voldoen aan de wetten met betrekking tot verplichte informatie-eisen.

Netcongestie nekt klimaatdoelen

08.11.2021 | Actueel

Volgens nieuw internationaal onderzoek zullen diverse Europese landen hun klimaatdoelen waarschijnlijk niet gaan halen, bericht Installatietotaal. Ze zouden nog niet klaar zijn voor de daarvoor benodigde grootschalige energietransitie.

Luchtdichte en brandveilige zonnepaneelbekabeling

04.11.2021 | Innovatie

Bij veiligheid, en dan vooral brandveiligheid is waar het bij Conduct Technical Solutions om draait. Naast elektrische veiligheid is het bedrijf ook gespecialiseerd in bouwtechnische veiligheid.

Veiligheidsladder te grote last

01.11.2021 | Nieuws

Twaalf branches die direct te maken hebben met de bouw vinden de veiligheidsladder, die een aantal aannemers wil invoeren voor het grootste deel van hun leden, een te forse administratieve en financiële last.

Ledstrips zonder waarneembare lichtpunten

26.10.2021 | Nieuws

Het indrukwekkende en fascinerende van de nieuwe Ledvance COB-ledstrips is het gelijkmatige licht over de hele strip. Dit komt door de innovatieve COB-technologie die het mogelijk maakt om een groot aantal led-chips te verpakken in de kleinste ruimten, samen met een fosforlaag op de ledstrip.

Gecertificeerde HomeKit-controller

25.10.2021 | Nieuws

Smart home-technologiebedrijf Thinka heeft de nieuwe Z-Wave Controller Thinka Z-Wave gelanceerd. Het is 's werelds eerste Apple HomeKit-gecertificeerde Z-Wave-controller en deze is ontworpen om de meer dan 3300 slimme Z-Wave-producten voor Apple HomeKit-gebruikers te ontsluiten.

Beter kun je niet hebben

21.10.2021 | Column

Ik ben een vrouwelijke zij-instromende elektro monteur. Beter kun je niet hebben. Nou, dat is nogal een titel zul je denken. Oke, hij is misschien wat hoog van de toren geblazen, maar er zit toch wel een kern van waarheid in.

Techniek Nederland analyseert Miljoenennota

18.10.2021 | Analyse

Afgelopen prinsjesdag is wederom de Miljoenennota aangeboden aan het parlement. Techniek Nederland analyseerde deze voor bedrijven in de installatiebranche en de technische retail.

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses

en de nieuwste producten?

Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!


Registreer nu