Een project van:

Nieuws

Leefbaarheid is maakbaar

17.06.2022 | Analyse

“We zijn de wereld aan het veranderen, maar het moet nog veel sneller. We moeten totaal anders gaan kijken en alles moet bespreekbaar zijn.” Onno Dwars, CEO van Ballast Nedam was spreker op het congres Duurzaam Bouwen op de vakbeurs Duurzaam Verwarmd, waar hij het publiek de noodzaak van energie-positief bouwen op het hart drukte.

De slimme schakel naar de consument

14.06.2022 | Seminar

Legrand zag in dat je consumenten bereikt door hen in te laten zien welke mogelijkheden tot energie (en daarmee geld) beparen zij eenvoudig kunnen realiseren. Daarom gaf Pascal van der End, sales engineer bij de elektrotechnische groothandel een seminar op de duurzame consumentenbeurs Huis & Energie.

Stichting Technasium en Wij Techniek sluiten samenwerkingsverband

13.06.2022 | Nieuws

Er is een samenwerkingsverband gesloten tussen Stichting Technasium en Wij Techniek dat geldt voor meer dan honderd middelbare scholen verspreid over heel Nederland.

Jong geleerd is oud gedaan

09.06.2022 | 't Hoekje

Als je kinderen vroeg leert hoe leuk elektrotechniek kan zijn, dan kiezen ze later misschien wel voor een carrière in de elektrotechnische sector. Doorgewinterde elektrotechnici trekken nu natuurlijk gelijk de NEN1010 uit de kast en beginnen dit aan hun kroost voor te lezen, maar het kan wat laagdrempeliger.

Europese energieprestatie-eisen voor gebouwen (EPBD III) verhelderd

07.06.2022 | Nieuws

De energieprestatie-eisen van het Bouwbesluit waarin Europese energieprestatie-eisen voor gebouwen (EPBD III) per 10 maart 2020 zijn opgenomen bevatten onduidelijkheden.

02.06.2022 | Actueel

Dat het onzekere tijden zijn, dat is iedereen wel duidelijk. De verhoging van de gasprijzen en het grondstoftekort hebben een duidelijke weerslag op alle sectoren, dus ook de elektrotechnische.

Versnelde toegang voor technische arbeidsmigranten

24.05.2022 | Nieuws

Onlangs was Judith van Heeswijk, programmamanager Onderwijs en Arbeidsmarkt bij Techniek Nederland, te gast in de Tweede Kamer. Ze pleitte daar voor versnelde toegang tot de Europese en de Nederlandse arbeidsmarkt voor arbeidsmigranten met een technische (voor)opleiding.

NEN 2660: herziene versie gepubliceerd

23.05.2022 | Actueel

De herziene versie van NEN 2660 ‘Regels voor informatiemodellering van de gebouwde omgeving’ gepubliceerd door NEN.  De focus van deze norm is op de gehele ‘life cycle’ en is ontwikkeld voor organisaties actief in de woning- en utiliteitsbouw (B&U) en de infrasector (GWW).

Circulariteit in noodverlichting

20.05.2022 | Nieuws

Ook in de gebouwde omgeving is de energietransitie is een belangrijk thema. Zeker als je bedenkt dat gebouwen verantwoordelijk zijn voor meer dan 40% van de jaarlijkse energieconsumptie.

18.05.2022 | Analyse

In november 2021 sloten Avans Hogeschool, Enexis Netbeheer, Spie, Hoppenbrouwers Techniek, Croonwolter&dros, RWE, MPC Energy, Volker Energy Solutions, Batenburg energie, Hyteps, en Baas infra een pact om het tekort aan technisch opgeleid personeel tegen te gaan.

Minder studenten naar technisch onderwijs

18.05.2022 | Nieuws

De dalende trend, die een aantal jaren geleden is ingezet binnen het bètatechnisch onderwijs, zet zich verder voort. Steeds minder jongeren maken de keuze voor een technisch profiel.

Personeel vasthouden wordt maatwerk

17.05.2022 | Analyse

Het personeelstekort, alle sectoren voelen het en de technieksector al helemaal. Een voor de hand liggende, maar niet altijd makkelijk te implementeren oplossing is zorgen voor een cultuuromslag.

Terug in de tijd: The War on Currents

11.05.2022 | 't Hoekje

Niemand kijkt er meer op als je een knopje indrukt en het licht aangaat. Dat was 150 jaar geleden wel anders! Elektro365 gaat terug in de tijd en duikt in de geschiedenis van de elektrotechniek.

Overstoorbare hijskranen

05.05.2022 | Nieuws

Zonder hijskranen is het werk van een boorploeg op een offshore platform of de bouwers en maintenance crew van een windmolenpark op zee kunnen onmogelijk. De machines moeten 24/7 werken.

Gerard Rohaan: nieuwe interim-directeur NEN

04.05.2022 | Nieuws

NEN heeft vanaf 1 mei 2022 een nieuwe interim-directeur: Gerard Rohaan. Er zla onder zijn leiderschap verder worden gewerkt aan het verwezenlijken van de plannen waarmee NEN zijn ambitie kan waarmaken, zo valt te lezen op hun website.

Impact oorlog in Oekraïne op industrie

25.04.2022 | Actueel

Voor het tweede kwartaal van dit jaar valt de groeiverwachting voor bedrijven in de de technologische maakindustrie fors lager uit. De verwachting komt nu uit op 1,7%.

Originele, duurzame 3D-geprinte armaturen met Philips MyCreation van Signify

14.04.2022 | Innovatie

Signify (Euronext: LIGHT), de wereldleider in verlichting, lanceert vandaag in Nederland, Denemarken en Zweden het bijzonder concept van Philips MyCreation. Met deze tool kan men een persoonlijke touch aanbrengen in het interieur dankzij unieke, zelfontworpen 3D-geprinte armaturen, gemaakt van herbruikbaar en hergebruikt materiaal.

 Joker, Zyklop en ander sexy gereedschap

06.04.2022 | Innovatie

Wera maakt gereedschap waar de industrie op zit te wachten. Of zoals sales manager Wouter Steijvers het zelf zegt: “Onze missie is gereedschap ontwerpen die het leven van de gebruiker sneller, veiliger, makkelijker en ‘full of joy’ maakt.

Van Teeffelen nieuwe directeur BIM loket

05.04.2022 | Nieuws

Pieter van Teeffelen is op 1 april 2022 aangetreden als nieuwe directeur van het BIM Loket. Hij volgt Jan Al op, die deze functie sinds eind vorig jaar ad interim vervulde.

Brandveilig en energiezuinig

04.04.2022 | Actueel

De Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) zorgt dat iedereen kan wonen in een kwalitatief goed, veilig en energiezuinig huis. In 2022 gaat er rondom de bouwvergunning voor een woonhuis wat veranderen.

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses

en de nieuwste producten?

Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!


Registreer nu