Een project van:

Nieuws

Meer zonne- en windstroom, minder uit gas- en kolen

02.06.2023 | Nieuws

Het is mogelijk om EV met meer zonne- en windstroom op te laden en minder met stroom uit gas- en kolencentrales, meldt Change Inc. TotalEnergies komt met een nieuwe slimme oplaadtechniek voor 13.

De connectie tussen DC en vermogenselektronica

01.06.2023 | Interview

Ons energiesysteem zit in een overgangsfase, waarbij de energie steeds vaker uit zon en wind komt en het verbruik alsmaar flexibeler wordt. De gemeenschappelijke factor van deze vernieuwingen is vermogenselektronica, wat de aandrijvende kracht achter de energietransitie genoemd zou kunnen worden.

Volgen van elektrificatietrend kost 175 banen

31.05.2023 | Nieuws

Het Tilburgse Bosch Transmission Technology stapt over van het produceren van duwbanden naar de productie van dunne metalen componenten voor waterstof- en brandstofceltechnologieën en elektromotoren, zo staat op Engineersonline.

Investering in EMS snel terugverdiend

30.05.2023 | Interview

“Energiemanagement in de breedste zin van het woord is voor zowel industrie als particulieren interessant,” start Jochem van Raak, product & sales manager bij Dijkman Nederland Elektrotechniek.

“Middenspanning is een apart gebied”

26.05.2023 | Interview

“Bij alles wat boven de 1000 volt is, gaat het formeel over hoogspanning maar wij hebben het dan over middenspanning. In de praktijk loopt middenspanning tot 72 kV.

Nederlanders niet goed op de hoogte van voordelen LED-verlichting

25.05.2023 | Analyse

Uit een kennistest van het initiatief ‘met LED kan het’, onder 1.000 Nederlanders in loondienst, blijken er nog veel misvattingen over LED-verlichting te bestaan.

Electric boogie 2.0

25.05.2023 | 't Hoekje

Het festivalseizoen komt er weer aan en dat betekent dat er weer flink wat energie opgewekt gaat worden. Hoe dan? Door te dansen anno 2023: duurzame elektriciteit opwekken uit je dansbeweging! De band Coldplay experimenteerde hier al mee tijdens hun concert vorig jaar.

Techniek Tastbaar dag Dockinga College Dokkum

24.05.2023 | Nieuws

Vrijdag 2 juni 2023 wordt op het Dockinga College in Dokkum een Techniek Tastbaar dag georganiseerd, zo meldt Technisch Werken. De dag - met gratis toegang - staat in het teken van praktijkgerichte beeldvorming over de techniek en is bedoeld voor leerlingen van 10 tot 16 jaar, en hun ouders.

Martin Kant verkozen tot beste praktijkopleider

22.05.2023 | Nieuws

Vorige week vond het jaarlijkse ‘Dit is mbo Ambassadeursgala’ plaats met onder andere de verkiezing ‘Beste Praktijkopleider’. Minister Dijkgraaf gaf het verlossende woord met de bekendmaking dat praktijkopleider Martin Kant van Koninklijke Hoppenbrouwers Techniek deze eretitel een jaar mag dragen.

Nieuwe uitgave ISSO Info

19.05.2023 | Nieuws

De nieuwste en volledig digitaal te lezen versie van ISSO Info is uit. Het nieuwsmagazine staat opnieuw boordevol nieuws over andere nieuwe collega’s, onlangs verschenen kennis en berichtgeving van ISSO Partners.

“Verbazingwekkend hoe vaak er geld wordt weggegooid”

18.05.2023 | Interview

“Aluminiumkabels zijn ons specialisme en er is best veel over te vertellen. Iedereen kent de traditionele koperkabels. Voor het elektriciteitsnet gebruiken netbeheerders al sinds jaar en dag aluminiumkabels.

Nederlandse start-up verdubbelt golfenergie

17.05.2023 | Nieuws

Golfenergie kan over de hele wereld elektriciteit leveren voor circa 3 miljard huishoudens. Het Wave Energy Collective (Weco), een Nederlandse start-up, komt hiervoor met een innovatie: hun drijvende cilinder kan op een goedkopere wijze het dubbele aan golfenergie opwekken en is vijftig keer zo licht als bestaande installaties, laat Change Inc.

Nieuwe stromen dwingen tot anders denken over groepenkast – deel 3

16.05.2023 | Seminar

Net als bij PV, dient EV aangesloten te worden op een aparte eindgroep en is een aardlekbeveiliging van 30 mA verplicht. Net zoals met zonnepanelen is selectiviteit ook hier een uitdaging.

Het Kleintje Elektrische Laadinfrastructuur beschikbaar

15.05.2023 | Nieuws

Met de toenemende elektrificatie van ons wagenpark, stijgt de behoefte aan laadinfrastructuur snel. Naast snelwegen en bedrijven hebben ook woningen, dorpen en steden steeds meer laadpalen nodig.

Zorgen over uitvoerbaarheid ambitieus klimaatpakket

13.05.2023 | Nieuws

Jongstleden 26 april heeft minister Jetten de voorjaarsbesluitvorming Klimaat gepresenteerd, meldt Netbeheer Nederland. Het gaat om een serie maatregelen waarmee de regering de aangescherpte klimaatdoelen van 2030 denkt te kunnen halen.

12.05.2023 | Interview

Matthijs van de Water, distribution manager van Sungrow ziet een de noodzaak van goed advies in, wanneer het gaat om omvormerkeuze: “Veel consumenten denken niet verder dan een goed werkend PV-systeem.

Etepro & project Kijkduin

10.05.2023 | Interview

De afgelopen twee jaar is in Kijkduin de boulevard met aangrenzend plein met appartementen en winkels op de schop gegaan. De boulevard gaat allemaal nieuwe winkels, restaurants en vier appartemententorens bieden.

ProRail schroeft energieverbruik drastisch terug

09.05.2023 | Actueel

Dagelijks is hij bezig met mogelijkheden om verder te verduurzamen, Andreas Toufexes, adviseur bij ProRail Stations . “Een aantal jaar geleden verbruikte ProRail Stations – verantwoordelijk voor vierhonderd stations in Nederland – nog 53 miljoen kilowattuur per jaar, inmiddels gaat het om ongeveer 42 miljoen kilowattuur”, benoemt hij.

Prioriteiten investeringen energienetwerk besproken

05.05.2023 | Nieuws

Kortgeleden hebben netbeheerders, gedeputeerden, wethouders en minister Jetten (Klimaat en Energie), stilgestaan bij het opleveren van de provinciaal Meerjarenprogramma’s Infrastructuur en Klimaat (pMIEK) door de provincies.

Nieuwe Richtlijn verlichting voor industriële ruimten van NSVV

04.05.2023 | Nieuws

De NSVV biedt met haar nieuwe richtlijn een handreiking aan lichtontwerpers als het gaat om de verlichting van industriële ruimten, zo staat op hun site. Naast lichtontwerpers geldt dit ook voor architecten, opdrachtgevers, gebouweigenaren, ambtenaren van bouw en woningtoezicht, vastgoedprojectontwikkelaars, hoofden van de technische dienst, energiemanagers, technische adviseurs en installateurs.

12311»  van 16

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu