Een project van:

Nieuws

Netbeheerders lanceren campagne ‘Veilig Graven’

24.03.2023 | Nieuws

Om tijdens tuinonderhoud stroomstoringen en onveilige situaties te voorkomen, wordt door de regionale netbeheerders de campagne ‘Veilig Graven’ gelanceerd, meldt Netbeheer Nederland.

22.03.2023 | Nieuws

Eerder deze maand werd bij de energiecentrale van Eneco in Utrecht een zogeheten Mega Cube in werking gesteld. Dat is een intelligent batterijsysteem dat door een realtime koppeling met duurzame energiebronnen de inzet van groene energie stimuleert.

De anatomie van Better Lighting – deel 2

21.03.2023 | Analyse

Wat kunnen afstembare oplossingen, gepersonaliseerde bedieningselementen en optimaal gebruik van daglicht betekenen voor het comfort en welzijn in onze woningen en werkruimten? In deel 1 werd het belang van dat comfort aangegeven vanwege de grote hoeveelheid tijd die we binnen doorbrengen.

Engineers willen thuis testen

20.03.2023 | Nieuws

Uit een enquête onder de zogeheten element14-community van elektronische componenten distribiteur Farnell, concludeert het bedrijf dat engineers graag gespecialiseerde testapparatuur thuis willen kunnen gebruiken zodat ze productiever kunnen worden, zo laat Engineersonline weten.

Heldere regels bij voorrang geven essentieel

17.03.2023 | Nieuws

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) is van plan om netbeheerders in staat te stellen om bij netaansluitingen voorrang te geven aan projecten die de congestieproblematiek verkleinen of oplossen.

De Slimste Handen van Nederland 2023

16.03.2023 | Interview

Ken jij of werk jij met een top collega die echt een slim en technisch vakmens is? Zet diegene dan in het zonnetje door hem of haar te nomineren voor De Slimste Handen van Nederland! Het gaat initiatiefnemer CrossOver om het individu en het promoten van de verschillende vakken in de beroepsgroep die Nederland draaiende houdt.

Dit was Solar Solutions International 2023

16.03.2023 | 't Hoekje

Vandaag is de laatste dag van de 2023-editie van Solar Solutions International en Duurzaam Verwarmd. De afgelopen twee dagen kwamen er bezoekers uit meer dan 50 landen kijken wat de elektrotechnische en solar-industrie te bieden hebben.

De lichtmast: veiligheid vs. milieu en besparing

14.03.2023 | Analyse

Begin februari werd in een artikel op Elektro365 ingegaan op het weghalen van lichtmasten als bezuinigingsmaatregel. De gemeente Deurne had hiertoe besloten omdat het vervangen door ledverlichting niet genoeg besparingen opleverde.

NTA 8769 op de schop

13.03.2023 | Nieuws

De NTA 8769 behandelt de prefab meterkast in de ruwbouwfase. Hoewel de vorige versie uit 2020 komt, is een update nodig, meldt Gawalo. Belanghebbenden worden door de NEN uitgenodigd om mee te praten.

Belastingaftrek op ledverlichting afgeschaft

10.03.2023 | Nieuws

Voor 2023 verhoogde het kabinet het budget van de Energie-investeringsaftrek (EIA) met € 100 miljoen naar in totaal € 249 miljoen. Niettemin zijn veel energie-investeringen van de lijst gehaald, waaronder ledverlichting.

De anatomie van Better Lighting - deel 1

09.03.2023 | Analyse

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) brengen mensen gemiddeld 90% van hun tijd binnenshuis door. Het belang van comfort en welzijn in onze woningen is daarmee erg groot.

Deuren open bij mbo techniekopleidingen Midden-Nederland

08.03.2023 | Nieuws

IW Midden, Aeres Tech, BTO Barneveld en Installatiemensen Bussum houden donderdag 9 maart een open dag voor jongeren en zij-instromers die geïnteresseerd zijn in een loopbaan in de installatie- of elektrotechniek, meldt Elektropraktijk.

Productiviteit en welzijn stijgen door goed licht

07.03.2023 | Interview

“We zijn veel situaties met lichtinstallaties tegengekomen die onbetrouwbaar waren door onwetendheid binnen de markt. Kijk, als ik een grote Volvo 740 station wagon koop en ik gooi die achter helemaal vol met accu’s en ik plaats er een elektromotor in, dan heb ik geen elektrische auto zoals nu,” aldus John de Joode, voorzitter van de Nederlandse Stichting voor Verlichtingskunde (NSVV), het onafhankelijke kenniscentrum voor licht en verlichting.

Minder mbo’ers maar meer studenten techniek

06.03.2023 | Nieuws

Dit jaar zijn 1,5 procent minder studenten begonnen aan een mbo-opleiding, vermeldt Bouw en Installatie Hub. Dat blijkt uit cijfers van de MBO Raad. Ondanks dat er al jaren sprake is van dalende aantallen ziet de MBO Raad ook een stijging en wel bij de groep die startte met een praktijkopleiding (bbl-opleiding), waarbij de keuze vooral viel op de zorg of de techniek.

Akkoord nieuwe cao elektrotechnische detailhandel

03.03.2023 | Nieuws

Onderhandelaars van werknemers en werkgevers zijn een nieuwe cao voor de elektrotechnische detailhandel overeengekomen, laat Techniek Nederland weten. Hieronder vallen met name de elektronica- en bruin en- witgoedwinkels, goed voor zo’n 13.

Solar Solutions International: een decennium lang een begrip

02.03.2023 | Actueel

Solar Solutions International is een begrip als het gaat om vakbeurzen in de wereld van duurzame professionals. Installateurs, ontwikkelaars, eindgebruikers, adviseurs en andere exclusief zakelijke bezoekers weten sinds 2013 de weg naar de beursvloer te vinden.

Wat valt er te beleven tijdens Solar Solutions International

02.03.2023 | 't Hoekje

Solar Solutions International staat erom bekend een uitstekende plek te zijn om handel te drijven en te netwerken. Maar er valt nog veel meer te beleven op de grootste vakbeurs voor zonne-energie in noordwest-Europa.

2023: komst Nationaal Reparateursregister

01.03.2023 | Nieuws

Samen met het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (I en W) werkt Techniek Nederland aan een ‘Nationaal Reparateursregister’ voor elektrische en elektronische apparatuur.

Zes hoofdoorzaken van batterijbranden

28.02.2023 | Interview

“In totaal zijn er zes faalfactoren waardoor een thermal runaway kan ontstaan. Eén is een productiefout, twee is het overladen, drie is de veroudering of diepte-ontlading, vier betreft externe factoren zoals beschadiging door impact, vijf is omgevingsbrand en zes is slecht onderhoud,” somt Jeroen Keyser op.

Kabinet gaat vol voor banen in techniek

27.02.2023 | Nieuws

Met het Actieplan Groene en Digitale Banen zet het kabinet vol in op werk in de installatiesector, meldt Installatie. Via geld en programma’s voor onder andere onderwijs en ‘arbeidsproductiviteitsgroei’ wil het kabinet de personeelstekorten wegwerken.

12311»  van 14

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu