Een project van:

Plan voor indamming technisch personeelstekort

18.11.2022 | Nieuws Niels van der Horst

Plan voor indamming technisch personeelstekort

Solar365 meldt dat de techniekbranches WENB, FME, Bouwend Nederland, Techniek Nederland en de MetaalUnie samen met VNO-NCW het Aanvalsplan Techniek hebben geschreven. Het plan beoogt het tekort aan technisch geschoold personeel te beperken.

De groep organisaties heeft het plan kortgeleden aan de ministers van Economische Zaken en Klimaat, Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en Sociale Zaken en Werkgelegenheid gepresenteerd. Doel van het aanvalsplan is om de komende tien jaar flink veel extra investeringen te genereren. Structureel moeten circa 60.000 vacatures worden ingevuld.

Bedreiging
De brancheverenigingen zien het gebrek aan technische vakmensen als bedreiging voor de energietransitie en woningbouw. “Dit is écht een baanbrekend plan. Als technische branches slaan we de handen ineen om de tekorten terug te dringen”, stelt Doekle Terpstra, voorzitter van Techniek Nederland. “Dankzij dit aanvalsplan kunnen we veel mensen een prachtig carrièreperspectief bieden. Bovendien helpen we ons land vooruit om een aantal grote maatschappelijke uitdagingen op te lossen, zoals de energietransitie. Wij roepen het kabinet op om samen met ons snel aan de slag te gaan. De urgentie is nog nooit zo groot geweest.”

Onconventioneel
De samenwerkende branches zijn met verschillende oplossingen gekomen om het structurele personeelstekort aan te pakken. Eén idee is bijvoorbeeld om nieuwe doelgroepen aan te trekken en zo de instroom te het verhogen. “Zonder onconventionele oplossingen loopt Nederland op tal van fronten letterlijk vast door het gebrek aan technici. Ik ben dan ook trots op deze branches die met concrete acties een trendbreuk willen realiseren”, zegt Ingrid Thijssen, voorzitter van VNO-NCW. “Ze kunnen dit niet alleen en hebben ook de steun van bijvoorbeeld onderwijsinstellingen, overheden, O&O-fondsen en hun leden nodig.”

Talentbehoud
Een ander deel van de oplossing is het behouden van talent in de branche. Dat kan onder andere door het switchen van carrière binnen de technieksector te faciliteren. Daarbovenop wordt ingezet op een verbetering van het technisch onderwijs en daarmee de kwaliteit van startende technici.

aanvalsplan techniekpersoneelstekort

Bedrijvenregister

Agenda

Event: Amsterdam Light Festival

1 december 2022 - 22 januari 2023
17:00 - 23:00
Amsterdam

Amsterdam Light Festival

Lees verder

Training: Kennissessie Lichthinder

19 januari 2023
09:30 - 17:00
NSVV kantoor

NSVV

Lees verder

Event: Techniek Nederland Ledenvergadering Beheer, Onderhoud en Inspectie

2 februari 2023

Techniek Nederland

Lees verder

Event: Solar Solutions International

Logo Solar Solutions International
14 maart 2023 - 16 maart 2023
10:00 - 17:00
Expo Greater Amsterdam

Solar Solutions International

Lees verder

Volledige agenda

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu