Landelijke dag Sterk Techniekonderwijs

28.09.2023 Niels van der Horst

Landelijke dag Sterk Techniekonderwijs

Sterk Techniekonderwijs (STO) zet zeg in voor optimaal technisch onderwijs dat goed aansluit op de arbeidsmarkt. De organisatie is actief en heeft een groot netwerk onder scholen, bedrijven en overheidsinstellingen. Techniek is continu niet alleen vandaag in beweging maar blijft dat ook in de toekomst. Om die reden moet het technisch onderwijs toekomstbestendig zijn, meldt Technisch Werken.

Donderdag 16 november 2023 (12:00-17:00) vindt de derde landelijke dag Sterk Techniekonderwijs plaats. Plaats van het evenement is het Evoluon in Eindhoven. Gedurende de dag zijn er leidinggevenden van scholen, docenten, penvoerders, programmaleiders en allerlei bedrijven die te maken hebben met techniek.

Kennis delen
Doelstelling van de dag is het delen van kennis. Uit 78 regio’s komen afgevaardigden van bedrijven en scholen samen. Ook worden gezamenlijk de plannen van Sterk Techniekonderwijs voor de periode 2025 tot 2029 bekeken.

Voorop lopen
Mede door vooruit te kijken zet STO zich in voor dat het ons technisch onderwijs voorop loopt. Dat stelt leerlingen in staat om bij te dragen aan de doelstellingen van bedrijven in de hele technische sector. Door goede trainingen en opleidingen kan het tekort aan technisch personeel op termijn worden opgelost.