Een project van:

Krachtig en robuust op hoogte

09.07.2021 | Nieuws

Krachtig en robuust op hoogte

In industriële omgevingen is een goede verlichting belangrijk om veilig te kunnen werken. Verlichtingsspecialist ETAP Lighting International lanceert de E8 High Bay, een nieuwe armatuur voor hoge hallen en magazijnen die efficiënt moeten worden verlicht.

Dankzij de driehoekige behuizing vangt het ontwerp geen stof of vuil op en is het een ideale verlichtingsoplossing voor de voedingsindustrie of andere sectoren waar veel aandacht naar hygiëne gaat. De armatuur werd ook ontwikkeld volgens de principes van een circulair design. Zo helpt Etap Lighting International bedrijven hun duurzaamheidsdoelstellingen te halen. 

Circulair redesign
De Europese groep Etap Lighting International ontwikkelt armaturen en systemen voor verlichting en noodverlichting in professionele omgevingen, zoals kantoren, industriële gebouwen, winkels, zorg- en onderwijsinstellingen. Het bedrijf trekt de laatste jaren volop de kaart van duurzaamheid en levert forse inspanningen om de ecologische voetafdruk te verkleinen; zo gebruikt men innovatieve led-oplossingen met een geoptimaliseerde lichtverdeling. Hierdoor kan het aantal armaturen worden beperkt en door toevoeging van een lichtregeling tot 80% energie worden bespaard. Ook krijgen alle bestaande modellen een circulair redesign, waardoor ze makkelijk te onderhouden, te ontmantelen en te hergebruiken zijn. Dat was ook het uitgangspunt van de nieuwe E8 High Bay, die garant staat voor een optimale warmtehuishouding en een lange levensduur. Door de uitgekiende lichtverdeling wordt te allen tijde overal voldoende lichtsterkte gecreëerd, zonder dat daarbij het comfort vermindert. De armatuur bestaat uit onderdelen die niet zijn gelijmd en die makkelijk kunnen worden gedemonteerd. Technische componenten zoals driver en lichtbron kunnen vlot worden vervangen om ze een tweede leven te schenken. Als ze toch aan het einde van hun levensduur zijn, kunnen ze worden gerecycled.

Naadloos
Dankzij de driehoekige vorm kan er op de armatuur geen vuil of stof blijven liggen. De naadloze aansluiting van kopstuk, dichting en behuizing zorgt voor een glad en makkelijk te reinigen design, dat stof- en sproeiwaterbestendig is. Er komt ook geen glas aan te pas, zodat er bij beschadiging geen risico op splinters is. De armatuur heeft bovendien een temperatuurbereik van -40 tot 55 °C en is extra beveiligd voor te hoge temperaturen. Als een armatuur te warm wordt, zal de driver automatisch terugdimmen om de temperatuur te doen dalen. Vooral in ruimten waar netheid en hygiëne van groot belang is, zoals in de voedingsindustrie, zal deze nieuwe reeks tot zijn recht komen. Verder biedt het bedrijf klanten ook het dienstenpakket ‘Circular Light as a Service’ aan, waarbij naast de levering, de installatie en het onderhoud, ook de vervanging en de recyclage van de armaturen inbegrepen is. Op deze manier krijgen klanten een garantie op kwaliteitsvolle verlichting met een minimale impact op het milieu. 

 

verlichtinghoogtecirculairredesignindustrieel

Bedrijvenregister

Agenda

Event: De Slimste Handen van Nederland

24 september 2021
13:00-15:00

CrossOver

Lees verder

Event: CIE 2021 – The Midterm Conference of the CIE

27 september 2021 - 29 september 2021
10:00 - 17:00
online

CIE

Lees verder

Event: Solar Solutions International

28 september 2021 - 30 september 2021
09:00 - 17:00
Expo Haarlemmermeer

Solar Solutions International

Lees verder

Event: Collegereeks Innoveren in de bouw

4 oktober 2021 - 22 november 2021
15:30 - 19:00
Van der Valk Hotel Veenendaal

CoBouw

Lees verder

Volledige agenda

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses

en de nieuwste producten?

Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!


Registreer nu