Een project van:

Indirecte verlichting

09.11.2021 | Innovatie

Indirecte verlichting

Zumtobel werkte samen met architecten en lichtontwerpers Giovanni Traverso en Paola Vighy mee aan de verbouwing van het hoofdkantoor van Salvagnini, een specialist in metaalbewerkingstechnologie.

Het industriële hoofdkantoor uit de jaren 70 vormt nu een harmonieus geheel met het natuurlijke Italiaanse landschap. Het nieuwe concept gaat uit van daglicht gecombineerd met accentverlichting en belicht ook de architectuur. Indirect kunstlicht en natuurlijk licht creëren hier samen een unieke sfeer. Verder zijn de ruimten in dit gebouw in lijn met de baan van de zon. Zo wordt het natuurlijk dagritme en het welzijn van de medewerkers ondersteund.

Bijna constant lichtniveau
Het belangrijkste gedeelte is een tentoonstellingsruimte die lijkt op een museum. Daar wordt van alles gemaakt van het metaal. Zumtobels railsysteem Tecton is hier toegepast voor flexibiliteit in verlichting, en anders dan in supermarkten of grote openbare ruimten is de verlichting hier naar boven gericht in plaats van naar beneden. Ook zijn er wallwasher-optieken toegepast met een asymmetrische lichtverdeling. Samen met het daglicht dat van boven komt, geeft het Tecton-systeem een bijna constant lichtniveau. Zodra er minder zonlicht is, wordt dat gecompenseerd door indirect kunstlicht. Tecton zelf is een product dat deels bij Salvagnini vandaan komt. Hier worden de metalen onderdelen van de Tecton gebogen.

Uitgebalanceerd
Werkplekken en vergaderruimten worden verlicht met Perluce. Er zijn allerlei lenzen voor deze armatuur verkrijgbaar. Supersystem II zorgt voor accentverlichting voor de receptie en de bar. Buiten zijn parken, toegangswegen en wandelpaden verlicht aan de hand van een uitgebalanceerd lichtontwerp.

indirectverlichting

Bedrijvenregister

Agenda

Training: Specialisatiecursus Verlichting , KU Leuven

Logo Groen Licht Vlaanderen
6 september 2021 - 20 juni 2022
13.30u - 19.00u
Gent

Groen Licht Vlaanderen

Lees verder

Training: NSVV Verlichtings Collegetour 2021-2022 live/online met Prof. Ir. Wout van Bommel

Logo NSVV
29 november 2021 - 7 februari 2022
19:00 - 21:15
Postillion Hotel Bunnik

NSVV

Lees verder

Webinar: Monteurswebinar Verbindingen in de koudetechniek

8 december 2021
15:30 - 17:00
online

Techniek Nederland

Lees verder

Event: Online Kennismiddag Power Quality

13 december 2021
13:30 -17:00
online

Installatiejournaal

Lees verder

Volledige agenda

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses

en de nieuwste producten?

Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!


Registreer nu