Een project van:

Engineers willen thuis testen

20.03.2023 | Nieuws Niels van der Horst

Engineers willen thuis testen


Uit een enquête onder de zogeheten element14-community van elektronische componenten distribiteur Farnell, concludeert het bedrijf dat engineers graag gespecialiseerde testapparatuur thuis willen kunnen gebruiken zodat ze productiever kunnen worden, zo laat Engineersonline weten.

Een flink aantal bedrijven levert alleen nog steeds geen apparatuur voor dit thuisgebruik, ondanks het gegeven dat veel goedkope en handige oplossingen voorhanden zijn.

Resultaten onderzoek
Uit het onderzoek komt naar voren dat 90% van de respondenten vindt dat engineers thuis iets aan apparatuur nodig hebben. De helft geeft aan dat het geen testapparatuur heeft voor thuisgebruik en 24% kan volledig op afstand werken. Ongeveer een derde zei dat alleen sommige tests thuis gedaan moeten worden, terwijl het bedrijfslab nodig blijft voor gespecialiseerde testapparatuur.

Hybride werken en op afstand leren
Farnell ziet in deze uitslag de noodzaak om kosteneffectieve pc-scopes en vergelijkbare producten te gebruiken om de efficiëntie van technici te verhogen door hen thuislabs te kunnen laten creëren. Er zijn hoogwaardige, innovatieve en betaalbare alternatieven voor traditionele test- en meetapparatuur beschikbaar in de markt, die hybride werken en nieuwe wijzen van leren op afstand vergemakkelijken. Deze trend is door Covid-19 op gang gekomen en is na de pandemie doorgegaan. Bedrijven zagen en zien de voordelen van het gebruik van goedkope pc-gebaseerde scopes in combinatie met krachtige producten waarmee ze voldoen aan de veranderende behoeften van afnemers in de test- en meetindustrie.

testapparatuurtestenthuiswerkplek

Bedrijvenregister

Agenda

Training: SCIOS Scope 12 opleiding

Logo Omega Energietechniek
7 juni 2023 - 14 juni 2023
09:00 – 16:00 uur
Dronten

Omega Energietechniek

Lees verder

Event: Huis van Sarah

13 juni 2023
18:45 - 22:30
Innovatiecentrum

Wij Techniek

Lees verder

Event: Huis van Sarah

14 juni 2023
18:45 - 22:30
Innovatiecentrum

Wij Techniek

Lees verder

Seminar: DC on Tour IV: DC en vermogenselektronica

22 juni 2023
14:30 - 18:00

Stichting Gelijkspanning

Lees verder

Volledige agenda

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu