Een project van:

Dokter LED

25.11.2021 | Seminar Nicolien van Loon

Dokter LED

"Op het kantoor van Finder is het ziekteverzuim teruggebracht naar 0%," meldt een trotse Martin Eijsink, Managing Director bij Finder Relais Nederland. Hoe ze dat voor elkaar hebben gekregen? Door goed daglicht te creëren en de lucht te ioniseren. Tijdens zijn seminar op de consumentenbeurs Huis & Energie vertelde hij hoe ze dit bij Finder bewerkstelligd hebben.

“Het mooie van licht is dat we er blij van worden,” deelt Eijsink met het publiek. “Ons lichaam heeft een zone die vitamine D3 aanmaakt, wat ontzettend belangrijk is om depressiviteit tegen te gaan. Per dag moeten wij elf minuten aan goed daglicht hebben om dit aan te maken en ons energiek en gezond te voelen. Goed daglicht zorgt ervoor dat we ons beter kunnen concentreren, geen winterdip hebben en gaat ziekteverzuim tegen.”

Goed daglicht verbetert:

  • Zicht
  • Hart en bloedvaten
  • Aanmaak vitamine D3
  • Immuunsysteem
  • Humeur
  • Alertheid
  • Concentratievermogen
  • Vitaliteit en energieniveau


Bij Finder op kantoor hangen de lampen van Freshlight. Deze ledlampen verspreiden fullspectrum zonlicht. ​Zonlicht bestaat uit alle kleuren van de regenboog. In dit licht zien we helder en kleuren natuur-getrouw. 'Gewone' lampen bevatten slechts enkele van de zonlichtkleuren en leveren daarmee maar de helft van de voordelen. Een nadeel van dit gelimiteerde licht is dat het stresshormonen aan maakt. De Freshlight ledlampen hebben naast fullspectrum zonlicht ook nog ionisatie toegevoegd.

Natuurkundig proces
Ionisatie ontstaat bijvoorbeeld bij bliksem of wrijving waarbij statische elektriciteit opgewekt wordt. Door ionisatie verandert de elektrische lading van een stofdeeltje. Hierdoor binden de stofdeeltjes zich aan watermoleculen in de lucht. Doordat deze zwaarder worden vallen ze, met stof en al, op de grond. Tijdens dit natuurkundig proces worden stofdeeltjes effectief uit de lucht gehaald.

Écht frisse lucht
Freshlight heeft de technologie van ionisatie toe weten te voegen aan een lamp. Zo wordt de lucht in elke situatie en op elke werkplek gezuiverd. Niet alleen fijnstof, maar ook  geuren, bacteriën, virussen en schimmels worden door ionisatie aan water gebonden en verdwijnen op de grond. Deze techologie wordt in veel landen ook in ziekenhuizen en operatiekamers toegepast. Tijdens het proces van ionisatie worden deze pathogenen namelijk door het veranderen van elektrische lading onschadelijk gemaakt. Mensen met allergieën, zoals bijvoorbeeld hooikoorts, hebben ook baat bij ionisatie. Maar ook ‘gezonde’ mensen ervaren de voordelen van ionisatie: de zuivere lucht zorgt in het algemeen voor minder longproblemen.

LEDionisatiegezondheidkleurenspectrumlichtspectrumzonlicht

Bedrijvenregister

Agenda

Training: Specialisatiecursus Verlichting , KU Leuven

Logo Groen Licht Vlaanderen
6 september 2021 - 20 juni 2022
13.30u - 19.00u
Gent

Groen Licht Vlaanderen

Lees verder

Training: NSVV Verlichtings Collegetour 2021-2022 live/online met Prof. Ir. Wout van Bommel

Logo NSVV
29 november 2021 - 7 februari 2022
19:00 - 21:15
Postillion Hotel Bunnik

NSVV

Lees verder

Webinar: Monteurswebinar Verbindingen in de koudetechniek

8 december 2021
15:30 - 17:00
online

Techniek Nederland

Lees verder

Event: Online Kennismiddag Power Quality

13 december 2021
13:30 -17:00
online

Installatiejournaal

Lees verder

Volledige agenda

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses

en de nieuwste producten?

Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!


Registreer nu