123 miljoen voor 15 Katapult-projecten

02.10.2023 Niels van der Horst

123 miljoen voor 15 Katapult-projecten
© Katapult

Vijftien samenwerkingsverbanden die deel uitmaken van de Katapult-community, hebben een bijdrage ontvangen uit het Nationaal Groeifonds. Katapult is een netwerk van ruim 550 samenwerkingsverbanden tussen onderwijs en bedrijfsleven en heeft als doelstelling om de samenwerking tussen onderwijs, bedrijfsleven en maatschappij te versterken, deelt Platform Talent voor Technologie mee.

In totaal gaat het om 123 miljoen euro aan subsidiegelden. De bedragen werden vorige week symbolisch overhandigd door directeur-generaal Bedrijfsleven & Innovatie van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, Erwin Nijsse.

Opschalen samenwerkingen
Het overheidsgeld is bedoeld voor opschaling van publiek-private samenwerkingen in het beroepsonderwijs. De gekozen projecten hebben als gedeelde ambitie om het aantal ondersteunde mkb-bedrijven van 10.000 naar 30.000 te vergroten en de hoeveelheid bereikte studenten van 42.000 naar 152.000 te brengen. De werkwijzen die een optimaal resultaat realiseren en alle inzichten die uit deze projecten zullen voortkomen, komen ten goede het gehele Katapult-netwerk.