Een project van:

Joker, Zyklop en ander sexy gereedschap

06.04.2022 | Innovatie Nicolien van Loon

 Joker, Zyklop en ander sexy gereedschap
Wera

Wera maakt gereedschap waar de industrie op zit te wachten. Of zoals sales manager Wouter Steijvers het zelf zegt: “Onze missie is gereedschap ontwerpen die het leven van de gebruiker sneller, veiliger, makkelijker en ‘full of joy’ maakt.”

Opgericht in 1936 in Wuppertal in Duitsland, inmiddels opereert Wera in meer dan 148 landen. “Het laatste jaar hebben we een enorme groei gezien,” vertelt Steijvers. “Niet alleen is ons personeelsbestand van 750 medewerkers uitgebreid naar ruim 1000 medewerkers, ook ons assortiment is met 15 tot 20 procent toegenomen.”

Tool Rebels
De sales manager benadrukt dat Wera geen doorsnee gereedschap maakt. “We willen tools sexy maken. Wat ik daarmee bedoel is dat het niet alleen een gebruiksvoorwerp is, maar dat het ook een goed gevoel geeft.” Branding speelt daar een rol bij. Een stuk Wera-gereedschap herken je op 30 kilometer afstand. Het bedrijf dat zo rock ‘n’ roll is, dat zelfs hun wachtmuziekje een speciaal voor hun geschreven rocksong is, heeft een grote fanbase, de tool rebels genaamd. Steijvers, die in zijn vrije tijd graag uit vliegtuigen springt, vertelt hoe de aandacht voor design in goede aarde valt: “We besteden veel aandacht aan hoe we het verpakken, doen er mooie stickers bij. Je krijgt echt zo'n unboxing-gevoel als wanneer je een nieuwe Iphone uitpakt. Ik was laatst bij iemand om een speciale schroevendraaier met losse klingen te repareren. Die had de verpakking aan de muur hangen als een schilderijtje!”

Geen dertien in een dozijn
Nog belangrijker dan de branding is het onderzoek dat gedaan wordt. “We maken alleen gereedschap dat nodig is. Geen dertien in een dozijn-dingen,” onderstreept Steijvers. Wera doet gericht onderzoek door bij partners te vragen waar ze tegenaan lopen en onderzoeken vervolgens oplossingen. “Veel monteurs hebben koffers vol gereedschap. Hartstikke zwaar natuurlijk. Als je iets nou makkelijker, kleiner en compacter kan maken is dat voor iedereen een win-win.” Elk jaar in maart en september lanceren zij nieuwe producten, waarbij er één keer in de twee jaar zelfs een wereldinnovatie wordt gelanceerd. 

Een andere manier van presenteren
Het bedrijf dat geen genoegen neemt met de gangbare normen, denkt ook even verder als het op de presentatie van hun gereedschap aankomt. Zo maken zij gebruikt van AR (augmented reality, de opvolger van VR). Naast dat eindgebruikers op deze manier digitaal de artikelen van alle kanten kunnen bekijken, kun je hier ook de AR-data gebruiken om schuim-inlays te frezen voor bijvoorbeeld werkplaatsen met gereedschapkarren.
Wera heeft een eigen serie gereedschapskoffers, de 2go-serie, specifiek ontworpen voor mensen onderweg.  De ruimte in de koffers wordt optimaal benut door het modulaire klittenbandsysteem, waarmee gereedschapsets aan de binnen en buitenkant bevestigd kunnen worden. Doordat de gereedschapsets gemakkelijk te verwisselen zijn, kan alleen het benodigde meegenomen worden, wat zorgt voor lichtere koffers en meer efficiëntie.

Jokers en cyclopen
Deze tool rebels hebben, naast de Wera 2go-serie, tal van innovaties die afwijken van de gebaande wegen. Zoals de Joker-serie: een serie steekring ratelsleutels met vasthoudfunctie en extreem kleine slag, wat inhoudt dat deze onder krappe omstandigheden nog steeds kan aandraaien. De 6003 joker-serie heeft de kleinst mogelijke terughaalhoek ter wereld van 15 graden in plaats van de gangbare 45 graden.
Al langer op de markt, maar zeker nog een spotlight waardig is de snelste ratel ter wereld, de Zyklop. Deze ratel vervangt vijf verschillende ratels en is daarnaast ook schroevendraaier.

Wera neemt deel aan de vakbeurs Solar Solutions International. Bezoek hen op stand K11. Bestel hier gratis tickets met de code ELEKTRO365.

WeragereedschapTool RebelLed Elektrotechniek

Bedrijvenregister

Agenda

Training: Specialisatiecursus Verlichting , KU Leuven

Logo Groen Licht Vlaanderen
6 september 2021 - 20 juni 2022
13.30u - 19.00u
Gent

Groen Licht Vlaanderen

Lees verder

Event: Projectbeheersing en onderhanden projecten

1 juni 2022
13:00 - 19:00
Van der Valk Hotel Tilburg

Techniek Nederland

Lees verder

Event: CONSTRUCTEURSDAG 2022

2 juni 2022
8:45 - 16:15
Mikrocentrum

Constructer en het Mikrocentrum

Lees verder

Event: Lancering herziene NEN 2660 - Regels voor informatiemodellering van de Gebouwde Omgeving

23 juni 2022
14:00 - 17:00
Delft of online

NEN

Lees verder

Volledige agenda

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses

en de nieuwste producten?

Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!


Registreer nu