Een project van:

LEDVANCE T8/T5 EXT: DIMBAAR LED TUBE SYSTEEM

21 oktober 2022

LEDVANCE T8/T5 EXT: DIMBAAR LED TUBE SYSTEEM

De uitfasering van de traditionele fluorescentielampen creëert nieuwe mogelijkheden voor het toepassen van LED Tubes in bestaande armaturen. Met de introductie van het LEDVANCE EXT systeem, een afgestemd dimbaar systeem samengesteld uit een T5 of T8 LED-buis en externe DALI-2 driver, is het nu ook mogelijk om bestaande armaturen om te bouwen naar een dimbaar DALI-2 systeem voor lichtmanagement.

De geoptimaliseerde LEDVANCE SELV driver (Safety Extra Low Voltage) voorziet de LEDVANCE EXT LED buis extern met de optimale constante stroom. De LEDVANCE T8 of T5 EXT LED buizen hebben geen compatibiliteitsproblemen en functioneren optimaal als systeem. De installatie van de EXT LED Tube en de ENEC-gecertificeerde DALI-2 driver zorgt ervoor dat het bestaande armatuur behouden kan blijven. In bestaande armaturen moet een E-VSA of C-VSA worden uitgewisseld met de "externe driver" en geoptimaliseerde LEDVANCE EXT T8 of T5 LED buis. De DALI-2 interface kan ook worden gebruikt voor push-dim functionaliteit. Het systeem is geschikt voor centrale- en decentrale noodverlichting.

De EXT LED buizen zijn verkrijgbaar in lengtes van 120 en 150 cm (T8 en T5) in de lichtkleuren 4.000K en 6.500K. De LED buizen zijn van glas en voorzien van een PET coating en hebben een levensduur van 50.000 uur (L70). De LEDVANCE DALI-2 Multiwatt driver heeft een levensduur van 100.000 uur en is beschikbaar voor enkellamps- of dubbellamps systemen. De bedrijfsstroom van de LED buis kan direct worden ingesteld via DIP-switches op de driver. Op het totale systeem geldt een garantie van 5 jaar.

Met dit systeem ondersteunt LEDVANCE de "Circulaire Economie" benadering in de richting van uitwisselbare componenten, waarbij een bestaand aan/uit armatuur kan worden geüpgraded naar een DALI-2 DIM functionaliteit.

Dit artikel is 21 oktober 2022 geplaatst door: LEDVANCE Benelux B.V.

 

Bedrijvenregister

Agenda

Training: Casambi cursus professional

Logo Casambi.nl
20 januari 2023 - 31 december 2023
ETC design center in Culemborg

Casambi.nl

Lees verder

Event: Techniek Nederland Ledenvergadering Beheer, Onderhoud en Inspectie

2 februari 2023

Techniek Nederland

Lees verder

Training: Repareren met alternatieve onderdelen

9 februari 2023
16:30 - 19:00
Buitenplaats Kameryck

Techniek Nederland & Rijksinspectie Digitale Infrastructuur

Lees verder

Seminar: Rendementsverbetering in de installatiebranche

28 februari 2023
13:00 - 19:00
Van der Valk Hotel Eindhoven

Techniek Nederland

Lees verder

Volledige agenda

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu