Een project van:

Wat valt er te beleven tijdens Solar Solutions International

02.03.2023 | 't Hoekje Nicolien van Loon

Wat valt er te beleven tijdens Solar Solutions International

Solar Solutions International staat erom bekend een uitstekende plek te zijn om handel te drijven en te netwerken. Maar er valt nog veel meer te beleven op de grootste vakbeurs voor zonne-energie in noordwest-Europa. Zo wordt Solar Solutions tegelijkertijd gehouden met Duurzaam Verwarmd. Bezoekers hebben de gelegenheid zich te laten informeren over allerlei duurzame HVAC-oplossingen. En iedereen die geinteresseerd is in het nieuwste van het nieuwste kan zijn of haar hart ophalen, want er zijn volop innovaties te aanschouwen. Ook vakmensen met een onstilbare honger naar kennis komen aan hun trekken en zelfs de sportliefhebbers zijn niet vergeten.
Lezers van Elektro365 kunnen gratis Duurzaam Verwarmd bezoeken. Registreer nu voor gratis tickets met de invtatiecode Elektro365.

Innovaties
Dat is waar alles om draait tijdens Solar Solutions International. Welke slimmigheden zijn recent op de markt verschenen? Het nieuwste van het nieuwste op solargebied is te zien direct bij de entree op de Innovation Boulevard. De innovaties hier dingen mee naar de prestigieuze Solar Solutions Innovation Award.

Seminars en congressen
Op zoek naar informatie? Tijdens de beurs kun je binnenlopen bij een van de meer dan 100 seminars die gehouden worden op de seminarpleinen. Bijvoorbeeld over Klimaattechnologie in een toekomst-vast energiesysteem, de evolutie van het PVT-paneel of verdienen aan warmteverbruik. Kijk voor een overzicht van alle seminars hier. Daarnaast gaat Duurzaam Verwarmd de diepte in met drie spraakmakende congressen. In een ochtendvullend programma zullen experts ingaan op actuele thema's, zoals grootschalige zonprojecten, duurzame warmtetechnieken en het energiezuinig maken van vastgoed.

Congres Grootschalige Zonprojecten - 15 maart
Met gas verwarmen, dat willen we niet meer. Maar welke andere mogelijkheden zijn er? En wat zijn daar de randvoorwaarden voor? Gemeentes, overheden, woningbouwverenigingen en andere partijen die wel wat hulp kunnen gebruiken doen er goed aan om de masterclass Duurzame Warmtetechnieken te bezoeken.

Met onder andere:

Frank Agterberg (Branchevereniging Bodemenergie) Energie uit de bodem: een duurzame oplossing voor grote en kleine projecten
Jaspert Verplanke (Gemeente Purmerend) Case study: De gemeente Purmerend verduurzaamt
Michelle de Rijke (Van der Feltz advocaten)

Wet collectieve warmtevoorziening - wat kunnen we verwachten?

 

Congres Vastgoed Voordelig Verduurzamen - 16 maart
Als het niet de eis voor minimaal Energielabel C is die boven het hoofd van menig kantorenpand hangt is, dan zijn het wel de torenhoge energierekeningen van tegenwoordig. Gebouweigenaren en facility managers vinden het antwoord hierop in verduurzamen. Tijdens het congres Voordelig Vastgoed Verduurzamen vertellen toonaangevende sprekers hoe.

Een greep uit de presentaties:

Andreas Toufexes (ProRail) Case study: 30% minder energie gebruiken op en rond het spoor
Arjan van Eijk (CBRE Nederland) Energielabel C: Dit betekent het en zo kom je er
Erik Snijders (Holland Solar)

Zon op alle daken: de snelste manier om meters te maken

Gratis een van de congressen bijwonen? Bestel dan nu een gratis tickets met de invitatiecode ELEKTRO365. Kijk hier voor de Masterclass Duurzame Warmtetechnieken en hier voor het Congres Voordelig Vastgoed Verduurzamen.

NKPP
Spanning en sensatie tijdens het Nederlands Kampioenschap Panelen Plaatsen. Gedurende 3 beursdagen strijden de 12 finalisten op twee demo-daken. Tijdens het NKPP gaat het uiteraard om snelheid, maar zeker ook om kwaliteit en veiligheid. Wie gaat er dit jaar naar huis met de felbegeerde titel Nederlands Kampioen Panelen Plaatsen en, niet te vergeten: de gouden dakhaak?

solar solutionscongresseminarvakbeursduurzaam verwarmd

Bedrijvenregister

Agenda

Event: Bewust Veilig Dag 2023

29 maart 2023
09:00 - 17:00

Bouwend Nederland, Techniek Nederland, OnderhoudNL en Aannemersfederatie Nederland

Lees verder

Training: NEN 3140: Installatie- /werkverantwoordelijke laagspanning

5 april 2023
09:30 - 16:30

NEN

Lees verder

Event: Wij Techniek Ontmoetingsdagen

12 april 2023
08:45 - 15:00

Wij Techniek

Lees verder

Training: NEN 3140: Vakbekwaam Persoon (VP)

9 mei 2023
09:30 - 16:30

NEN

Lees verder

Volledige agenda

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu