Volgen van elektrificatietrend kost 175 banen

31.05.2023 Niels van der Horst

Volgen van elektrificatietrend kost 175 banen
© BOSCH


Het Tilburgse Bosch Transmission Technology stapt over van het produceren van duwbanden naar de productie van dunne metalen componenten voor waterstof- en brandstofceltechnologieën en elektromotoren, zo staat op Engineersonline. Deze koerswijziging kost 175 van de 820 banen. De productie van duwbanden voor de Continu Variabele Transmissie (CVT) gaat naar de zusterfabriek in Vietnam.

Algemeen directeur Thilo Muller, verklaart: “Deze duurzame componenten zullen de komende decennia hard nodig zijn voor de transformatie in zowel de automobielmarkt als de energiemarkt. Als innovatief bedrijf willen wij hierin een belangrijke rol vervullen”.

Concurrentiepositie
“Tegelijkertijd zullen we zo winstgevend mogelijk moeten blijven met ons huidig productportfolio om de ontwikkeling van onze nieuwe producten te financieren. Daarom zijn we genoodzaakt om onze concurrentiepositie te versterken,” voegt Muller toe.

Dichterbij
Door de elektrificatietrend voorziet het bedrijf de komende jaren een verder zakkende vraag. “Hierdoor is er een overcapaciteit ontstaan in beide productielocaties.” Het zusterbedrijf in Vietnam ligt dichterbij China en Japan, waar Bosch’ grootste duwband-klanten zich bevinden.