Een project van:

Technische sector in de etalage

08.12.2021 | Actueel Nicolien van Loon

Technische sector in de etalage

De technische sector kent een arbeidstekort van 200.000 vakmensen. Techniek Nederland hoopt hier verandering in te brengen met hun nieuwe platform De Makers van Morgen. Het platform gaat dienen als een etalage voor de sector. Niet alleen wat betreft indrukwekkende projecten, maar ook met inspirerende verhalen van mensen uit het werkveld.

Etalage
Doekle Terpstra, initiatiefnemer en voorzitter van Techniek Nederland ziet een groot misverstand in hoe mensen denken over de technische sector. “Mensen associëren techniek met de beroepen van gister en eergister.” Het nieuwe platform gaat daar verandering in brengen: “Dit platform laat zien wat voor fantastische projecten er gedaan worden en dat heeft alleen maar te maken met de toekomst. Er is niks wat zonder techniek naar realisatie gaat. Er is geen één groot maatschappelijk thema dat niet te maken heeft met techniek. De Makers van Morgen is de etalage van de technieksector.”

Arbeidstekort
Het platform hoopt bij te dragen aan meer personeel de technische sector in te krijgen. “Ik heb het gevoel dat het tij aan het keren is. Ik denk dat steeds meer mensen gaan inzien hoe belangrijk de toekomstmakers via Techniek Nederland zijn en dat dat gaat om prachtige en grote projecten,” vertelt de voorzitter tijdens een interview met BNR.  Op De Makers van Morgen willen zij arbeidskrachten (jonge mensen die een studiekeus moeten maken, maar ook zij-instromers) werven door inspirerende verhalen van mensen die in de sector carrière hebben gemaakt, reportages over uitdagende technische projecten, prikkelende opinies, verhalen van pioniers en informatie over marktontwikkelingen.

Techniek = de maatschappij
Terpstra heeft een breder publiek voor De Makers van Morgen voor ogen dan alleen de technische industrie. "Waar zouden we zijn zonder verwarming, koeling, elektriciteit en water? De technieksector is onmisbaar voor de maatschappij. De helden van de technieksector staan centraal op De Makers van Morgen. Samen met onze leden, die hier hun verhalen kunnen delen, maken we van het platform het kloppend hart van onze sector," zegt hij op de website van Techniek Nederland.

Mediacampagne
Techniek Nederland is een mediacampagne gestart om het grote publiek te bereiken. Zo zijn er radiocommercials gemaakt die bij Radio1 te horen zullen zijn, wordt er een video verspreid op hun mediakanalen en was Doekle Terpstra op 30 november te gast bij BNR.  

 

 

technisch personeeltechniek nederlandarbeidstekortDe Makers van MorgenDoekle Terpstra

Bedrijvenregister

Agenda

Training: Specialisatiecursus Verlichting , KU Leuven

Logo Groen Licht Vlaanderen
6 september 2021 - 20 juni 2022
13.30u - 19.00u
Gent

Groen Licht Vlaanderen

Lees verder

Training: NSVV Verlichtings Collegetour 2021-2022 live/online met Prof. Ir. Wout van Bommel

Logo NSVV
29 november 2021 - 7 februari 2022
19:00 - 21:15
Postillion Hotel Bunnik

NSVV

Lees verder

Webinar: Praktijkdag Veilig Werken Middenkader & Management

16 maart 2022
09:00 - 17:00
online

Techniek Nederland

Lees verder

Training: Praktijkdag Veilig Werken Uitvoerend leidinggevenden en monteurs

13 april 2022
09:00 - 17:00
Van der Valk Hotel Nieuwerkerk

Techniek Nederland

Lees verder

Volledige agenda

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses

en de nieuwste producten?

Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!


Registreer nu