Een project van:

Technische basisopleiding start september 2022

06.09.2022 | Nieuws Nicolien van Loon

Technische basisopleiding start september 2022

Technicum ONE is een trainingsprogramma dat ontwikkeld is om de nodige theoretische en praktische kennis te verstrekken aan diegenen die een carrière in de technologie nastreven, maar nog geen relevante opleiding hebben gevolgd. 

De Technicum ONE is de ideale oplossing voor specialismen, met name in installatietechniek, elektrotechniek, mechatronica en alle gebieden die binnen dit vakgebied vallen. Deelnemers hebben ook de mogelijkheid om VCA en, mocht daar behoefte aan zijn, NEN3140 te volgen. Hierdoor kunnen ze veilig werken op bouwplaatsen en in omgevingen met elektrische installaties en apparatuur. 

Technische vacature bij Technicum 
Er is een groot tekort aan technische experts in Nederland. Een algemene technische basisopleiding is daarom een belangrijke basis voor verdere carrières in de techniek. Veel mensen vragen zich echter af of ze de juiste basisvaardigheden hebben die nodig zijn voor een technische baan. Ook hiervoor biedt Technicum ONE een oplossing. Voordat men aan het opleidingsprogramma begint, leren zij zichzelf en de specialiteit vinden die het beste bij hen past. Dat helpt om effectief te kunnen groeien. Om erachter te komen wie de student is en wat deze kan zijn er enquêtes en proeve van bekwaamheid. Deze basisstructuur biedt een eerste stap. Uiteraard staan de adviseurs van Technicum ook klaar om te adviseren over loopbaanambities en een passende opleiding. 

Toekomstperspectief
Technicum weet wat de arbeidsmarkt nodig heeft. Technicum is al meer dan 30 jaar actief  in personeelswerving in de technologische sector. Dat heeft veel kennis van de arbeidsmarkt opgeleverd en die kennis wordt gedeeld met de deelnemers aan Technicum ONE. 
Niet alleen volgt de student een opleiding die bij hem of haar past, ook is dit een opleiding die nuttig is voor de arbeidsmarkt. Op die manier blijven studenten altijd werken in een vakgebied met uitdaging en goede loopbaanperspectieven. 

opleidingtechnicum onetechnicumarbeidsmarktarbeidstekort

Bedrijvenregister

Agenda

Event: Ronde tafel: Elektrificatie van de industrie

29 september 2022
13:30 - 15:30
Westbeat Amsterdam

Change Inc.

Lees verder

Event: Techathon 2022

10 november 2022
07:30 - 21:00
Playground 33 en ROC Midden Nederland

Techniek Nederland i.s.m. gemeente Amersfoort, Wij Techniek, TVVL en ISSO

Lees verder

Event: Engineering Event SAFETY

30 november 2022
8:45 - 16:00
1931

MYbusinessmedia

Lees verder

Event: Solar Solutions Düsseldorf

30 november 2022 - 1 december 2022
10:00 - 18:00
Messe, Düsseldorf

Solar Solutions International

Lees verder

Volledige agenda

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses

en de nieuwste producten?

Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!


Registreer nu