Een project van:

Techniek Tastbaar dag Dockinga College Dokkum

24.05.2023 | Nieuws Niels van der Horst

Techniek Tastbaar dag Dockinga College Dokkum
© Techniek Tastbaar

Vrijdag 2 juni 2023 wordt op het Dockinga College in Dokkum een Techniek Tastbaar dag georganiseerd, zo meldt Technisch Werken. De dag - met gratis toegang - staat in het teken van praktijkgerichte beeldvorming over de techniek en is bedoeld voor leerlingen van 10 tot 16 jaar, en hun ouders.

Leerkrachten en representanten van in totaal circa dertig bedrijven zullen aanwezig zijn. Zij zullen verschillende stands bemannen en informatie geven over specifieke technische beroepen. Op die manier krijgen de deelnemers een goed beeld van techniek. Al deze indrukken en informatie helpen wanneer ze zich eventueel gaan oriënteren op een loopbaan in de technische sector.

Beeldvorming en tastbaarheid
De kinderen krijgen aan de hand van ‘7 werelden van Techniek’ uitleg over de profielkeuzes die bij de verschillende beroepen horen. Nut en noodzaak van de dag zit hem erin dat veel kinderen nog geen duidelijk beeld hebben van technische bedrijven en wat techniek inhoudt. Naast informatie wordt de techniek ook tastbaar gemaakt. De bezoekers kunnen in de praktijk ervaren hoe het voelt om bepaalde technische handelingen uit te voeren.

Techniek en sectoren
Zo zal er aandacht zijn voor lassen, bouwen, programmeren, 3D printen, sleutelen, verspanen (materiaalbewerking), solderen, ontwerpen op een computer en elektrotechniek. Hierdoor krijgen de deelnemers een beeld van sectoren als metaalbewerking, kunststoftechnologie, elektrotechniek, de bouw, automatisering, installatietechniek, landbouwmechanisatie en de (technische) gezondheidzorg. een Voor het dertigtal deelnemende bedrijven is het een mooie kans om met jeugd uit de regio in contact te komen.

Na de zomervakantie zal Techniek Tastbaar op nog vijftien locaties worden georganiseerd in Noord-, Oost- en Midden-Nederland.

techniek tastbaartechnische sectortechnisch onderwijs

Bedrijvenregister

Agenda

Training: SCIOS Scope 12 opleiding

Logo Omega Energietechniek
7 juni 2023 - 14 juni 2023
09:00 – 16:00 uur
Dronten

Omega Energietechniek

Lees verder

Event: Huis van Sarah

13 juni 2023
18:45 - 22:30
Innovatiecentrum

Wij Techniek

Lees verder

Event: Huis van Sarah

14 juni 2023
18:45 - 22:30
Innovatiecentrum

Wij Techniek

Lees verder

Seminar: DC on Tour IV: DC en vermogenselektronica

22 juni 2023
14:30 - 18:00

Stichting Gelijkspanning

Lees verder

Volledige agenda

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu