Een project van:

Solar Solutions International: een decennium lang een begrip

02.03.2023 | Actueel Niels van der Horst

Solar Solutions International: een decennium lang een begrip

Solar Solutions International is een begrip als het gaat om vakbeurzen in de wereld van duurzame professionals. Installateurs, ontwikkelaars, eindgebruikers, adviseurs en andere exclusief zakelijke bezoekers weten sinds 2013 de weg naar de beursvloer te vinden.

Dit jaar beleeft de beurs haar tiende verjaardag en viert dit samen met meer dan 275 exposanten en ruim 13.000 bezoekers in Expo Greater Amsterdam in Vijfhuizen. Op de grootste elektrotechnische vakbeurs van Nederland ontdekken vakmensen meterkasten, verdeel- en verbindingsmaterialen, kabels en toebehoren, maar natuurlijk ook de nieuwste technieken op het gebied van zonne-energie.

Kabeldraagsystemen
Bezoek bijvoorbeeld Etepro op stand E6. Commercieel directeur Ferry van Herwijnen: “Wij zitten in een niche markt binnen PV. We zijn elektrotechnisch specialist, importeur en distribiteur in kabel-draagsystemen, zoals draadgoten en ladderbanen van het merk Trayco. Daarnaast zijn we distribiteur van railkokersystemen - ofwel busbars - en bieden wij verder veel PV-oplossingen. Ik hoop met veel diverse bezoekers te spreken, waaronder zowel bestaande als nieuwe klanten.”

Laden, opslag, EMS en beveiliging
Een andere deelnemer is Batenburg. Menno van Ek (marketing): “Mijn hoop is dat we een succesvolle beurs hebben en veel mensen ontmoeten die impact hebben op de energietransitie waarmee we kunnen samenwerken. Allereerst bieden wij laadinfrastructuur voor zowel auto, bus als vrachtwagen. Tweede is energieopslag: hoe kan je slim met je energiedistributie omgaan, bijvoorbeeld bij overtollig vermogen. Drie is om met bezoekers te bekijken hoe ze hun energiehuishouden zo efficiënt mogelijk in kunnen richten met alle beschikbare technieken, waaronder energie management systemen. Tot slot bieden we oplossingen voor het beveiligen van zonneparken, vooral via camerabeveiliging.” Batenburg is te vinden op de stands J20 en J21.

Seminars en innovaties
Solar Solutions zou Solar Solutions niet zijn als er geen aandacht is voor de inhoudelijke kant van de sector. Dit jaar zijn er daarom weer tientallen seminars te bezoeken en voor wie echt de diepte in wil zijn er ochtendvullende thematische congressen. Innovaties wordt een erepodium op de beursvloer geboden. Direct bij de ingang al bevindt zich de Innovatie Boulevard, waar de nieuwste producten worden getoond. Welke oplossingen er op de markt zijn voor energieopwekking en -opslag, zien bezoekers in de Smart Storage Innovation Boulevard. Ook is er ruimte voor spanning en sensatie met de European Solar Games. Stoere vakmensen gaan op het dak de strijd met elkaar aan. Ready, set… go solar!

Powermanager
Stand A14 wordt bemand door Dijkman Elektrotechniek BV. Waar hoopt Product & Sales Manager Jochem van Raak op? “Wij verwachten van de beurs een hoop enthousiasme over onze nieuwe SolarGatewaySE. Die wordt door alle installateurs die we spreken ontzettend positief ontvangen. Naast deze SolarGatewaySE laten we ook onze nieuwste generatie Externe Vlamboogdetectie zien en tonen we verder nog ons nieuwste model bij de laadpalen: de City+.”

Ondergrondse kracht
“Wij hopen vooral onze naam – NEDKAB – te laten horen. Ons product is om het zo te zeggen niet bepaald ‘sexy’ en vaak ook ‘onzichtbaar’ omdat onze kabels vaak in de grond zitten. We zouden graag meer mensen kennis willen laten maken met ons prachtige bedrijf en haar unieke producten,” vertelt Daniëlle Rossen, management assistant bij NEDKAB. “Op stand M10 willen we vooral laten zien welke mogelijkheden er zijn en dat we als bedrijf geen uitdaging uit de weg gaan. Soms komen klanten met wat voor hun ‘bijzondere’ vragen zijn, maar wij zien dat juist als een unieke uitdaging. Geen vraag is ons te gek.”

PV op bedrijfsdaken
Bij nieuwbouw of grootschalige renovaties wordt het vanaf 2025 verplicht om op grote bedrijfsdaken zonnepanelen te leggen. Vanwege de huidige energieprijzen onderzoekt een flink aantal eigenaren van bedrijventerreinen nu al de mogelijkheden van PV. Speciaal voor die groep wordt in 2024 het Congres Voordelig Vastgoed Verduurzamen georganiseerd. Insteek is om dan een spraakmakend congres neer te zetten over de meest aansprekende kansen en mogelijkheden om te verduurzamen. Daar houdt het niet op want naast dit evenement voor gebouwbeheerders wordt ook een congres gehouden voor solar-projectontwikkelaars en voor gemeenteambtenaren en bestuurders van corporaties.

Duurzaam Verwarmd
Het mooist is om zelf opgewekte energie in te zetten voor duurzame verwarming. Precies daarom vindt gelijktijdig met Solar Solutions de vakbeurs Duurzaam Verwarmd plaats, de grootste duurzame HVAC-vakbeurs die in de Benelux wordt gehouden. Op die manier kunnen bezoekers ook voorlichting krijgen over de stand van zaken over warmtepompen, wko- en wtw-systemen, warmtebatterijen en veel meer.

14 t/m 16 maart
Nieuwe producten ontdekken of direct toepasbare kennis opdoen bij gratis seminars? Kom dan van dinsdag 14 t/m donderdag 16 maart naar Solar Solutions International en Duurzaam Verwarmd in Expo Greater Amsterdam in Vijfhuizen. Bestel een gratis ticket (normale waarde €75,-) door onze invitatiecode ‘ELEKTRO365’ in te vullen op www.solarsolutions.nl of www.duurzaamverwarmd.nl. Deze code is ook geldig voor de congressen. Bestel een gratis ticket (normale waarde €159,-) voor het congres Grootschalige Zonprojecten, de masterclass Duurzame Warmtetechnieken of het congres Voordelig Vastgoed Verduurzamen.

solar solutionselektronische vakbeurs

Bedrijvenregister

Agenda

Event: Bewust Veilig Dag 2023

29 maart 2023
09:00 - 17:00

Bouwend Nederland, Techniek Nederland, OnderhoudNL en Aannemersfederatie Nederland

Lees verder

Training: NEN 3140: Installatie- /werkverantwoordelijke laagspanning

5 april 2023
09:30 - 16:30

NEN

Lees verder

Event: Wij Techniek Ontmoetingsdagen

12 april 2023
08:45 - 15:00

Wij Techniek

Lees verder

Training: NEN 3140: Vakbekwaam Persoon (VP)

9 mei 2023
09:30 - 16:30

NEN

Lees verder

Volledige agenda

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu