Een project van:

Solar Solutions gaat de grens over

03.11.2022 | Actueel Nicolien van Loon

Solar Solutions gaat de grens over

De bekende vakbeurs Solar Solutions gaat dit jaar de eerste editie in Duitsland beleven. Deze nieuwe editie, Solar Solutions Düsseldorf wordt gehouden op 30 november en 1 december in Messe Düsseldorf. De Solar Solutions vakbeurzen hebben van oudsher veel aandacht voor elektrotechniek, want zonder elektrotechniek geen solartechniek!

Groot potentieel in Noordrijn-Westfalen
Onlangs heeft de Duitse overheid haar doelstelling voor zonne-energie verhoogd tot 215 GW in 2030. Gezien het geïnstalleerde vermogen momenteel 60 GW bedraagt, betekent dit dat er maar liefst 19 GW per jaar aan nieuwe capaciteit moet worden geïnstalleerd. Op dit moment is PV verantwoordelijk voor nog maar 2.8 procent van de energie in de Noordrijn-Westfalen regio, waar de vakbeurs zal plaatsvinden.

Net als in Nederland heeft Solar Solutions Düsseldorf de nieuwste elektrotechnische producten en oplossingen, zoals meterkasten, verdeel- en verbindingsmaterialen, kabels en toebehoren, en nog veel meer. Logisch dan ook dat bedrijven als Citel, EreNe, Hauber & Graf, O-Metall, One Stop Warehouse en Weidmüller deelnemen als exposant. 

Maar natuurlijk draait het op Solar Solutions ook om de nieuwste technieken op het gebied van zonne-energie en energieopslag. Hier kun je de innovaties ontdekken waarmee Duitse installateurs nog sneller, makkelijker en veiliger zonnepanelen kunnen installeren dan ooit tevoren. Hier ontmoet je bekende Solar Solutions International-exposanten als Esdec, Belinus, SAJ en Huawei; vooraanstaande groothandels als EWS, Keno, BayWa r.e. en Krannich; en tal van andere innovatieve bedrijven uit Duitsland, Nederland, België en de rest van de wereld.

Perfecte samenwerking
Solar Solutions Düsseldorf is de logische volgende stap na Solar Solutions International, de succesvolle vakbeurs die komend voorjaar zijn tiende editie in Nederland viert. Voor de editie van Düsseldorf werkt Solar Solutions samen met toonaangevende Duitse brancheorganisaties en media, waardoor een laserfocus wordt gegarandeerd op trends, ontwikkelingen en innovaties.

Als elektrotechnisch professional kun je geheel kosteloos Solar Solutions Düsseldorf bezoeken (normale ticketprijs €75). Vraag nu een gratis ticket aan met de invitatiecode ELEKTRO365 en zorg dat je in één dag weer helemaal bij bent.

solar solutionsduitslanddusseldorfvakbeurselektrotechniek

Bedrijvenregister

Agenda

Event: Amsterdam Light Festival

1 december 2022 - 22 januari 2023
17:00 - 23:00
Amsterdam

Amsterdam Light Festival

Lees verder

Training: Kennissessie Lichthinder

19 januari 2023
09:30 - 17:00
NSVV kantoor

NSVV

Lees verder

Event: Techniek Nederland Ledenvergadering Beheer, Onderhoud en Inspectie

2 februari 2023

Techniek Nederland

Lees verder

Event: Solar Solutions International

Logo Solar Solutions International
14 maart 2023 - 16 maart 2023
10:00 - 17:00
Expo Greater Amsterdam

Solar Solutions International

Lees verder

Volledige agenda

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu