Een project van:

Sfeervol dineren

16.07.2021 | Nieuws

Sfeervol dineren

In het bosrijke natuurgebied de Pol bij Doetinchem staat een bijzondere orangerie.

Dit opvallende glazen bouwwerk complementeert de natuurlijke omgeving in ieder seizoen en is de mooie locatie voor het restaurant van chef-kok Marc Captein en gastvrouw Marjolein van der Ham. Zij vonden in in-lite lab hun partner om Orangerie de Pol ’s avonds sfeervol uit te lichten. Via chef-kok Edwin Soumang van sterrenrestaurant One in Roermond kamen zij in contact met in-lite lab. Van der Ham herinnert zich het magische moment dat de verlichting werd gepresenteerd: “We hebben personeel en familie uitgenodigd om de demonstratie bij te wonen. Tijdens het wachten op de zonsondergang liet in-lite lab een 3D-animatievideo van het lichtplan zien. Toen de zon helemaal onder was, werd de verlichting ingeschakeld. De buitenruimte lichtte op, en voor het eerst zagen we hoe mooi de buitenruimte ’s avonds is.”

Beleving buiten
Het samenstellen van het lichtplan voor Orangerie de Pol was te vergelijken met het creëren van een culinaire beleving. Thijs van Zessen van in-lite lab licht toe: “Zoals een chef-kok altijd op zoek is naar de perfecte balans tussen de beste ingrediënten en bereidingstechnieken, zo zoekt in-lite lab altijd naar de beste armaturen en het mooiste licht om sfeer en functionaliteit te verbinden. Zo zijn er bij de entree Halo Down 100-230 V wandlampen geplaatst die direct aan te sluiten waren op de bestaande 230 V stroompunten. Het draait ook om het creëren van diepte. Door slim te spelen met lichtsterktes rondom het glazen pad en het bos kunnen de bezoekers nu ’s avonds naar buiten blijven kijken zonder dat zij alleen hun eigen reflectie zien.”

Met de natuur
Om de hoogste bomen te verlichten is er gebruikgemaakt van Big Nero Narrow-grondspots die voorzien zijn van in-lite Motion-technologie. Deze bijzondere armaturen zijn uitgerust met een elektrisch systeem om de lichtbron met behulp van een magneet eenvoudig in de gewenste hoek te kantelen. Door een magneet op het in-lite logo van de armatuur te plaatsen, begint de lichtbron te bewegen. De motor stopt zodra de magneet wordt verwijderd. De Big Nero Narrow is één van de krachtigste 12 V-armaturen in het in-lite assortiment. Deze lichtbron is in staat om hoge objecten en bomen vanuit de bodem te verlichten tot 14 m hoogte met een 4,5 m brede lichtbundel. Het lagere groen rondom Orangerie de Pol is onder meer verlicht met Luna-grondspots. Deze armaturen kenmerken zich door een lichtbron die schuin in de behuizing is geplaatst. Hiermee is het mogelijk om objecten vanuit de bodem in een hoek van 85° te verlichten. Het resultaat is een bijzonder cirkelvormig lichtbeeld dat perfect is voor het verlichten van muren, schuttingen en hagen. Door de juiste verlichting toe te passen, heeft in-lite lab ervoor gezorgd dat dit restaurant nu ook ’s avonds echt één is met de natuur.

verlichtingoutdoorgrondspotskantelbaar

Bedrijvenregister

Agenda

Event: De Slimste Handen van Nederland

24 september 2021
13:00-15:00

CrossOver

Lees verder

Event: CIE 2021 – The Midterm Conference of the CIE

27 september 2021 - 29 september 2021
10:00 - 17:00
online

CIE

Lees verder

Event: Solar Solutions International

28 september 2021 - 30 september 2021
09:00 - 17:00
Expo Haarlemmermeer

Solar Solutions International

Lees verder

Event: Collegereeks Innoveren in de bouw

4 oktober 2021 - 22 november 2021
15:30 - 19:00
Van der Valk Hotel Veenendaal

CoBouw

Lees verder

Volledige agenda

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses

en de nieuwste producten?

Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!


Registreer nu