Een project van:

Publicatie nieuwe NTA 7914

31.10.2022 | Nieuws Niels van der Horst

Publicatie nieuwe NTA 7914

Recentelijk is de Nederlandse Technische Afspraak (NTA) 7914 ‘Tijdelijk gebruik van niet-ATEX apparaten in explosiegevaarlijk gebied’ gepubliceerd, zo valt te lezen in een artikel van Elektro Praktijk.

Een werkgroep van het Platform ATEX 153 heeft een Nederlandse Technische Afspraak opgesteld die het ‘tijdelijk gebruik’ behandelt. De vraag kwam voort uit de markt en de werkgroep heeft daarom met verschillende relevante partijen contact gehad. Op die manier wilde de groep een zo groot en breed mogelijk draagvlak voor de NTA creëren. Vervolgens zijn na de geboden openbare deling van het document opmerkingen uit de markt verwerkt en toegevoegd.

Doelstelling
Binnen het kader van de Arbowet is het doel van de NTA 7914 om duidelijk te maken onder welke voorwaarden en doeltreffende beheersing van de risico’s op explosie, een gevarenzone tijdelijk kan worden teruggebracht tot een niet-gevaarlijk gebied. Indien dat niet mogelijk is gaat het om een reductie tot een zone 2 of zone 22. Daarnaast gaat het om wanneer het tijdelijk toepassen van niet-ATEX-apparaten kan worden toegestaan in deze risicogebieden.

Toepassing
Deze Nederlandse Technische Afspraak is van toepassing op apparatuur die mogelijk een ontstekingsbron hebben of kunnen vormen. De NTA is daarnaast ook van kracht op explosiegevaarlijke gebieden vanwege de aanwezigheid van een mix van lucht en brandbare gassen, dampen, nevels of stof onder atmosferische omstandigheden.

NTA7914atexexplosierisicogevarenzone

Bedrijvenregister

Agenda

Event: Amsterdam Light Festival

1 december 2022 - 22 januari 2023
17:00 - 23:00
Amsterdam

Amsterdam Light Festival

Lees verder

Training: Kennissessie Lichthinder

19 januari 2023
09:30 - 17:00
NSVV kantoor

NSVV

Lees verder

Event: Techniek Nederland Ledenvergadering Beheer, Onderhoud en Inspectie

2 februari 2023

Techniek Nederland

Lees verder

Event: Solar Solutions International

Logo Solar Solutions International
14 maart 2023 - 16 maart 2023
10:00 - 17:00
Expo Greater Amsterdam

Solar Solutions International

Lees verder

Volledige agenda

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu