Publicatie deel 1 van Het nieuwe Handboek Bouw & Installatietechniek

21.11.2022 Niels van der Horst

Publicatie deel 1 van Het nieuwe Handboek Bouw & Installatietechniek

ISSO heeft onlangs het eerste deel van het nieuwe Handboek Bouw- & Installatietechniek gepresenteerd: Basis van het nieuwe Handboek Bouw- & Installatietechniek. Samen met de acht delen die nog zullen volgen wordt op termijn het vorige handboek vervangen, meldt Elektropraktijk.

Deze eerste module bevat de basisprincipes van de techniek, technische inzichten en uitgangspunten van een ontwerp. In het eerste deel komen zodoende onderwerpen voorbij als eenheden en symbolen, vloeistoffen, gassen en vochtige lucht maar ook thermodynamica, stromingsleer, warmteoverdracht, vochttransport en condensatie.

Basiskennis en -technieken
Naast bovenstaande is worden de beginselen voor geluid, trillingen, licht en verlichting, binnen- en buitenklimaat behandeld. Vervolgens passeren allerlei basistechnieken de revue, zoals verbrandingstechniek, regeltechniek, meettechniek, het uitvoeren van metingen. Daarna volgt basiskennis over elektriciteitsleer en materialen. Tenslotte zitten in dit boek nog verscheidene hoofdstukken over installatie-ontwerp en componenten in water- en luchtvoerende installaties.

Print en online
Vakmensen kunnen zo alle basiskennis over de meest uiteenlopende onderwerpen binnen de bouw- en installatietechniek terugvinden in één boekwerk. Dit eerste deel en de overige delen van het nieuwe handboek zullen zowel gedrukt als online beschikbaar zijn.