Een project van:

Primeur: beheer op afstand van sprinklerinstallaties

16.01.2023 | Nieuws Niels van der Horst

Primeur: beheer op afstand van sprinklerinstallaties


Boele Fire Protection is onderdeel van Unica en heeft de primeur in Nederland met de introductie van het beheren van sprinklerinstallaties op afstand. Er zijn vele tienduizenden sprinklerinstallaties die elke week of twee weken verplicht getest moeten worden. Dat werd altijd op locatie gedaan, maar dit beheer kan door een vernieuwende combinatie van bestaande diensten nu ook op afstand worden uitgevoerd. Hiermee wordt de hoeveelheid reisbewegingen gelimiteerd en worden de bedrijfsprocessen van de gebouweigenaren minder gehinderd, zo meldt Bouw en Installatie Hub.

De combinatie van diensten biedt de mogelijkheid om een complete capaciteitstest op afstand uit te voeren. Via beveiligingschecks en een camera in het systeem kan de sprinklerinstallatie nauwkeurig worden gemonitord. Boele Fire Protection biedt zo een duurzaam alternatief voor de verplichte tests. Het zorgt voor vermindering van de beheerskosten, een afname aan interrupties van de bedrijfsmatige activiteiten, minder CO2-uitstoot en het levert een lagere total cost of ownership (TCO) op.

Minder storingen
Er is continu realtime beveiligde toegang tot het systeem waardoor er optimale controle is wat de kans op storingen verlaagt. Beheer op afstand is nu beschikbaar voor zogeheten ‘natte’ sprinklersystemen in nieuwbouw en de bestaande bouw. Die systemen hebben een netwerk van leidingen gevuld met water.

Veel voordelen
Eigenaren van gebouwen die een sprinklerinstallatie hebben, moeten een aantal aanpassingen aan de testleiding van de pompset doen. Het gaat dan om zaken als een camera, PLC, druksensoren en regelbare afsluiters. Al deze voorzieningen om op afstand te kunnen beheren en testen worden volgens de hoogste IT-standaarden beveiligd. De oplossing maakt gebruik van twee andere innovaties van Unica Fire Safety, waardoor de alarmkleppen en stromingsschakelaars van de sprinklerinstallatie ook volledig ‘remote’ worden getest. Waterbesparing en het voorkomen van corrosie omdat het aftappen en opnieuw vullen van het sprinklersysteem niet meer nodig is, zijn twee bijkomende voordelen.

sprinklersprinklerinstallatietesten op afstandtesten

Bedrijvenregister

Agenda

Training: Casambi cursus professional

Logo Casambi.nl
20 januari 2023 - 31 december 2023
ETC design center in Culemborg

Casambi.nl

Lees verder

Event: Techniek Nederland Ledenvergadering Beheer, Onderhoud en Inspectie

2 februari 2023

Techniek Nederland

Lees verder

Training: Repareren met alternatieve onderdelen

9 februari 2023
16:30 - 19:00
Buitenplaats Kameryck

Techniek Nederland & Rijksinspectie Digitale Infrastructuur

Lees verder

Seminar: Rendementsverbetering in de installatiebranche

28 februari 2023
13:00 - 19:00
Van der Valk Hotel Eindhoven

Techniek Nederland

Lees verder

Volledige agenda

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu