Een project van:

Nieuwe podcastserie helpt werven in technische sector

30.11.2022 | Nieuws Niels van der Horst

Nieuwe podcastserie helpt werven in technische sector

15 november jongstleden startte de podcastserie ‘Aan de Bak!’. Presentator Diana Matroos – onder meer bekend van BNR-radio – bespreekt daarin dringende thema’s met betrekking tot HR bij technische bedrijven. Ze doet dat met vooraanstaande gasten uit de branche. Techniek Nederland nam het initiatief tot het maken van de serie en ontwikkelde de podcast in nauwe samenwerking met de redactie van De Makers van Morgen. De ondernemersvereniging beoogt zo meer mensen te werven en gezamenlijk de personeelstekorten op te lossen.

‘Aan de Bak!’ is voor iedereen die werkzaam is in de techniek werkt en met personeelszaken te maken heeft of krijgt. Techniek Nederland lanceerde begin november samen met een vijftal andere technische branches het Aanvalsplan Techniek. De nieuwe podcastserie is onderdeel van dit plan dat in tien jaar tijd 40.000 tot 60.000 extra mensen moet werven om de uitdagingen in de woningmarkt en de energievraagstukken aan te pakken. Het belang van de technische sector voor onze samenleving is groter dan ooit.

Hot topics
‘Aan de Bak!’ behandelt In de eerste acht afleveringen evenzovele hete hangijzers uit de dagelijkse praktijk van ondernemers en HR-managers uit de technische sector. Hoe om te gaan met personeelstekorten? Hoe krijgen we lessen in techniek terug in de klas? Hoe kunnen we technische beroepen sexy maken? Zijn robotisering en prefab-werken de oplossing? Op welke manier kan met arbeidsmigranten het beste resultaat bereikt worden en hoe moeten de juiste mensen behouden blijven voor bedrijven maar ook de sector?

Inspiratie
Per aflevering gaat Diana Matroos via zo’n concrete vraag in gesprek met ervaringsdeskundigen en experts uit de technische sector. Aan bod komen best practices, het herkennen van kansen en valkuilen. Zo wordt heel veel kennis en praktijkervaring bij elkaar gebracht. Met het benoemen van kansen en oplossingen voor de korte en lange termijn kunnen luisteraars inspiratie opdoen ten bate van hun eigen bedrijfspraktijk.

Platforms
De eerste afleveringen zijn beschikbaar op Soundcloud, Spotify en Apple Podcast en op de site van De Makers van Morgen. Tips en suggesties kunnen worden gestuurd naar de redactie.

podcastserie aan de bakdiana matrooshrpersoneelsbeleidaanvalsplan techniektechniek nederlandDe Makers van Morgen

Bedrijvenregister

Agenda

Training: Casambi cursus professional

Logo Casambi.nl
20 januari 2023 - 31 december 2023
ETC design center in Culemborg

Casambi.nl

Lees verder

Event: Techniek Nederland Ledenvergadering Beheer, Onderhoud en Inspectie

2 februari 2023

Techniek Nederland

Lees verder

Training: Repareren met alternatieve onderdelen

9 februari 2023
16:30 - 19:00
Buitenplaats Kameryck

Techniek Nederland & Rijksinspectie Digitale Infrastructuur

Lees verder

Seminar: Rendementsverbetering in de installatiebranche

28 februari 2023
13:00 - 19:00
Van der Valk Hotel Eindhoven

Techniek Nederland

Lees verder

Volledige agenda

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu