Een project van:

Meten en testen met Fluke

26.04.2023 | Innovatie Simone Tresoor

Meten en testen met Fluke

Elke installateur kent ze wel, die gele meters van Fluke. Zonne-energie wordt alsmaar populairder en dit creëert ook nieuwe mogelijkheden voor elektriciens, installateurs en technici om hun vaardigheden en hun test- en meetinstrumentenset uit te breiden.

Onlangs heeft Fluke hun nieuwe meters speciaal voor PV op de markt gebracht. “Wij introduceerden onze complete solar- en EV-portfolio tijdens Solar Solutions Düsseldorf. Daarnaast was er ook veel interesse in onze producten die uitgebreid inzicht geven in energieverbruik, zoals power quality analyzers,” aldus Zwannieta Speelman, business development manager van Fluke.

Veiligheid allerbelangrijkst
“Onze testapparatuur voor de installateur en elektricien heeft een lange historie van 75 jaar. Net als bij de reeds bekende testapparatuur geldt voor solar ook dat wij de veiligheid van de installateur het allerbelangrijkste vinden. Daarnaast is onze apparatuur onder andere geschikt voor het eenvoudig oplossen van storingen en het meten van het rendement van een installatie.”

“Wij zagen een opvallende trend op de beurs. Veel installateurs gaven aan dat er de laatste tijd veel vragen van consumenten en bedrijven zijn over hun jaren geleden geïnstalleerde zonnepanelen. Ze willen weten of hun systeem nog steeds veilig is, of het rendement nog goed is en of de installatie in zijn algemeenheid goed functioneert. Ineens komen er veel inspectie- en meetvragen uit de markt. Dit zal in de toekomst alleen maar meer worden en daar sluiten onze producten bij aan,”  stelt Speelman vast. 

Rugzak vol
In december werd de Fluke Solar PV testkit met de SMFT-1000 multifunctietester geïntroduceerd, een complete rugzak met alle meetapparatuur die een PV-installateur nodig heeft om te kunnen meten.   

Om aan te sluiten op toekomstige meetbehoeften is er de Fluke 393 FC CAT III 1500 V, een zonnestroomtang bruikbaar op de gehele zonne-energie-installatie. Dit is de enige CAT III 1500V nominale, IP 54 AC/DC stroomtang met functies - zoals gelijkspanning, polariteit en visuele continuïteit -  ter werld en op maat gemaakt voor het testen en meten in zonne-PV-toepassingen.

EV-laadstations
De FEV300 met 1664 FC multifunctionele installatietester is ontworpen om de functie en veiligheid van laadstations modus 3 voor AC-laden te testen. Deze testadapter simuleert de aanwezigheid van een elektrisch voertuig. Zo kunnen de tests worden uitgevoerd zonder het laadstation te openen. Met de adapterset kunnen oplaadstations worden getest overeenkomstig IEC/EN 61851-1 en IEC/HD 60364-7-722.

”We hebben overigens ook testapparatuur voor het elektriciteitsnetwerk. Dus eigenlijk alles om totaaloplossingen te bieden voor metingen met betrekking tot alle duurzame energievraagstukken,” besluit Speelman.

Bedrijvenregister

Agenda

Training: SCIOS Scope 12 opleiding

Logo Omega Energietechniek
7 juni 2023 - 14 juni 2023
09:00 – 16:00 uur
Dronten

Omega Energietechniek

Lees verder

Event: Huis van Sarah

13 juni 2023
18:45 - 22:30
Innovatiecentrum

Wij Techniek

Lees verder

Event: Huis van Sarah

14 juni 2023
18:45 - 22:30
Innovatiecentrum

Wij Techniek

Lees verder

Seminar: DC on Tour IV: DC en vermogenselektronica

22 juni 2023
14:30 - 18:00

Stichting Gelijkspanning

Lees verder

Volledige agenda

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu