Een project van:

Martin Kant verkozen tot beste praktijkopleider

22.05.2023 | Nieuws Niels van der Horst

Martin Kant verkozen tot beste praktijkopleider
© ‘Dit is mbo Ambassadeursgala 2023’


Vorige week vond het jaarlijkse ‘Dit is mbo Ambassadeursgala’ plaats met onder andere de verkiezing ‘Beste Praktijkopleider’. Minister Dijkgraaf gaf het verlossende woord met de bekendmaking dat praktijkopleider Martin Kant van Koninklijke Hoppenbrouwers Techniek deze eretitel een jaar mag dragen. Ruim een maand geleden werd Kant al tot Beste Praktijkopleider in de sector Techniek en Gebouwde Omgeving verklaard, zo staat op installatietotaal.

De jury was onder de indruk van zijn visie op het vak en hoe betrokken hij is bij de studenten. Kant weet studenten te inspireren met uitdagende opdrachten en geeft en heeft veel erkenning en waardering. Op de Bredase school staat hij bekend om zijn enthousiasme en humor.

Onmisbaar
De organisatie was in handen van het ministerie van OCW en Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Beide vragen aandacht voor het kwart miljoen erkende leerbedrijven en de meer dan 300.000 praktijkopleiders, omdat de praktijk als leerschool onmisbaar is binnen de studie van de circa 500.000 mbo-studenten in Nederland.

Meegroeien
Ontwikkelen en opleiden is al vele jaren een fundamentele factor binnen Hoppenbrouwers Techniek. Het bedrijf zet in op de interne opleiding en het stimuleren van doorstroom van onderaf, zodat werknemers op zo jonge leeftijd mee kunnen groeien met de onderneming. De technisch dienstverlener mikt op het enthousiast maken van meer jongeren voor een baan in de technische branche en investeert daarom veel in snuffelstages en contact met andere opleiders.

Perspectief
Bijna alle vestigingen hebben een eigen praktijkschool met BBL-leerlingen die één avond per week onder de hoede van ervaren collega’s hun opgedane kennis praktisch leren inzetten. Hoppenbrouwers Techniek is van plan om de komende jaren te groeien naar minstens 40 vestigingen met 5.000 medewerkers. Hierdoor ligt er voor werknemers van het bedrijf een mooie loopbaan met veel perspectief in het verschiet.

Dubbelrol
Ellen Vermeer is HR-directeur bij Hoppenbrouwers Techniek en ziet het grote belang van goed opgeleide mensen met praktijkervaring: “Daarom investeren we continue in ons opleidings- en ontwikkelingsprogramma en breiden we dat steeds verder uit. Onze praktijkbegeleiders hebben daarin een hele belangrijke rol door hun kennis op studenten over te brengen en hen te inspireren. Bovendien vervullen ze vaak een dubbelfunctie, want naast docent zijn ze gewoon de collega die in het technische vak werkzaam zijn. En zijn ook een belangrijk aanspreekpunt voor ouders en scholen.”

Erkenning
Vermeer is blij met de titel en erkenning voor haar collega Martin Kant. “Hij is een voorbeeld voor alle praktijkopleiders binnen en buiten onze sector. Door zijn passie voor het vak, Brabantse gezelligheid en toegankelijke houding stappen onze studenten makkelijk op hem af voor vragen of overleg. Dat zorgt ervoor dat de studenten elke week weer graag komen.”

Motiverend
Zelf vindt Kant het moeilijk te geloven dat hij tot beste praktijkopleider is uitgeroepen. “Ik kreeg er een brok van in mijn keel. Het motiveert me enorm en ik wil graag een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de volgende generatie technici. Ik begeleid de studenten van begin tot eind en ben blij hen in de tussentijd te zien groeien naar volwassen, vakkundige mensen.”

‘Dit is mbo Ambassadeursgala 2023’ is terug te kijken op Youtube

Dit is mbo Ambassadeursgalapraktijkopleiderbeste praktijkopleider

Bedrijvenregister

Agenda

Training: SCIOS Scope 12 opleiding

Logo Omega Energietechniek
7 juni 2023 - 14 juni 2023
09:00 – 16:00 uur
Dronten

Omega Energietechniek

Lees verder

Event: Huis van Sarah

13 juni 2023
18:45 - 22:30
Innovatiecentrum

Wij Techniek

Lees verder

Event: Huis van Sarah

14 juni 2023
18:45 - 22:30
Innovatiecentrum

Wij Techniek

Lees verder

Seminar: DC on Tour IV: DC en vermogenselektronica

22 juni 2023
14:30 - 18:00

Stichting Gelijkspanning

Lees verder

Volledige agenda

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu