Een project van:

Frisse blik op licht

15.11.2021 | Nieuws

Frisse blik op licht

De Deense leverancier van op maat gemaakte verlichtingsconcepten, Y-Connection, biedt jonge designers met het afstudeerprogramma Talented een springplank naar de markt.

Deze innovatieve, wereldwijde partner op het gebied van Scandinavische verlichtingsproducten en concepten is opgericht in 2010. Na tien jaar groei en ontwikkeling zocht het bedrijf een prikkelende impuls voor nieuwe, eigen ontwerpen om klanten unieke producten te bieden waarmee zij zich kunnen onderscheiden op de markt. Er werd een samenwerking gezocht met de Kolding Designschool. Dit resulteerde in het examenproject Talented, waarin studenten een draagbare lamp ontwerpen. Door de frisse blik van de jonge designers op verlichting heeft Y-Connection met de beste ontwerpen een paar trendsettende, originele productlijnen met een eigen verhaal ontwikkeld. Het bedrijf biedt hiermee de meest talentvolle studenten een vliegende start naar een internationale carrière. Ook de school profiteert steeds van deze mondiale exposure.

 

 

In- en outdoor, solar en kerst

Inmiddels is Y-Connection in meer dan 35 landen bekend bij inkopers voor zowel de consumenten- als de zakelijke markt. De verlichtingsconcepten vinden hun weg naar de consument onder het private label van grote retailformules, doe-het-zelf zaken en in collecties van design- en lifestyle-merken. Dit zijn klanten met conceptstores in winkels of met een eigen showroom, maar ook klanten die hun producten alleen online aanbieden. In de Benelux ontdekken steeds meer verkopers van verlichtingsproducten de toegevoegde waarde van de full service ketenbenadering van Y-Connection. Of het nu om trendy in- en outdoor verlichting gaat, duurzame solar of sfeervolle kerstverlichting; voor iedere klant is er een op maat gemaakte oplossing. Arjan de Man: “Y-Connection streeft naar een totaalconcept, dat wil zeggen dat wij alles kunnen verzorgen voor de klant, van sourcing en design tot het verkoopklaar aanbieden van verlichtingsproducten inclusief verpakkingen, manuals, testen en certificeringen. We noemen dat het full service private labelling concept.”

 

studentensamenwerkingDeens

Bedrijvenregister

Agenda

Training: Specialisatiecursus Verlichting , KU Leuven

Logo Groen Licht Vlaanderen
6 september 2021 - 20 juni 2022
13.30u - 19.00u
Gent

Groen Licht Vlaanderen

Lees verder

Training: NSVV Verlichtings Collegetour 2021-2022 live/online met Prof. Ir. Wout van Bommel

Logo NSVV
29 november 2021 - 7 februari 2022
19:00 - 21:15
Postillion Hotel Bunnik

NSVV

Lees verder

Webinar: Monteurswebinar Verbindingen in de koudetechniek

8 december 2021
15:30 - 17:00
online

Techniek Nederland

Lees verder

Event: Online Kennismiddag Power Quality

13 december 2021
13:30 -17:00
online

Installatiejournaal

Lees verder

Volledige agenda

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses

en de nieuwste producten?

Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!


Registreer nu