FME stuurt verkiezingsthema's aan politiek

31.08.2023 Niels van der Horst

FME stuurt verkiezingsthema

Voor de verkiezingen moet iedere politieke partij over alle thema’s een standpunt innemen. Bijvoorbeeld over hoe wij in ons land onze economische kracht en welvaart gaan versterken via een duurzame en innovatieve industrie. FME heeft met meerdere partijen haar visie gedeeld over wat Nederland nodig heeft voor een sterke technologische industrie.

De organisatie heeft hierbij het belang van die industrie aangegeven. FME ging daarbij in op de energietransitie en het klimaat, de kansen en problemen op de arbeidsmarkt, innovatie en digitalisering en op de positie van de technologische industrie internationaal gezien.

De thema’s waar FME op inzet, zijn kracht bijgezet door campagne achtige teksten. Zo staat “Geen groene wereld zonder groene industrie” voor verduurzaming, “Zonder mensen geen transitie” voor personeel, “De best bestede euro’s voor onze toekomstige welvaart” voor innovatie, “Randvoorwaarde voor een duurzaam en innovatief Nederland” voor ‘Smart Industry’, “Kracht in verbondenheid” voor internationaal ondernemen en “Technologische oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen” voor technologie en maatschappij.