Een project van:

Erkenningsregelingen InstallQ op ISSO Open

04.11.2022 | Nieuws Niels van der Horst

Erkenningsregelingen InstallQ op ISSO Open

Sinds kort zijn de verschillende erkenningen van InstallQ te vinden op de website van ISSO Open. InstallQ is de stichting die kwaliteitsregelingen ontwikkelt en beheert. Nu zijn de erkenningen van InstallQ beschikbaar via zowel ISSO als InstallQ.nl zo meldt installatietotaal. ISSO was al de uitgever van de beoordelingsrichtlijnen.

InstallQ is hiermee de eerste partij die het ISSO-platform inzet om kennis te beheren. De regelingen en eventuele relevante ISSO-kennis zijn in het vervolg zodoende gekoppeld. Een erkenning beschrijft kwaliteitsrichtlijnen binnen een vakgebied waaraan de installateur moet voldoen. Bij elke erkenning staat nu ook vermeld welke ISSO-publicaties je ervoor nodig hebt.

Kosteloos
Alle regelingen, inclusief de beoordelingsrichtlijnen (BRL-en) voor gecertificeerde installateurs, zijn met een ISSO-profiel zonder kosten in te zien. De installateur hoeft daarvoor geen licentie af te sluiten. Voor papieren versies van de BRL-en moet wel worden betaald.

Kennisbundeling
Het beheer van de regelingen in ISSO Open levert InstallQ veel gemak op. Medewerkers van InstallQ zijn in staat zelf het beheer via het platform te organiseren. Ze kunnen bijvoorbeeld zelf aanpassingen doen. Door zo samen te werken bundelen ISSO en InstallQ hun kennis.

Erkenningsregelingen
Het rijtje regelingen van InstallQ die inmiddels in ISSO Open terug te vinden zijn zijn achtereenvolgens de erkenningsregeling Binnenverlichting, Elektrotechniek, Gastechnische installaties, Metalendakbedekking en -gevelbekleding, Reparatiebedrijven consumentenelektronica, SignTechniek, Watertechnische installaties en Zonnestroomsystemen.

ISSO Openinstallqerkenningsregelingbrlbeoordelingsrichtlijn

Bedrijvenregister

Agenda

Event: Amsterdam Light Festival

1 december 2022 - 22 januari 2023
17:00 - 23:00
Amsterdam

Amsterdam Light Festival

Lees verder

Training: Kennissessie Lichthinder

19 januari 2023
09:30 - 17:00
NSVV kantoor

NSVV

Lees verder

Event: Techniek Nederland Ledenvergadering Beheer, Onderhoud en Inspectie

2 februari 2023

Techniek Nederland

Lees verder

Event: Solar Solutions International

Logo Solar Solutions International
14 maart 2023 - 16 maart 2023
10:00 - 17:00
Expo Greater Amsterdam

Solar Solutions International

Lees verder

Volledige agenda

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu