Een project van:

Duurzame energie begint in de meterkast

14.09.2021 | Innovatie

Duurzame energie begint in de meterkast

De toekomst vraagt om duurzame energie en begint in de meterkast. Schotman Elektro is voorbereid op de energietransitie. Met de introductie van de serie GACIA G63 groepenkasten laat Schotman Elektro overtuigend zien dat zij gereed is voor de veranderingen die de huidige transitie meebrengt.

Duurzame energiebronnen zoals zonnepanelen (PV) en veel andere type verbruikers zoals de elektrische auto (EV) en warmtepompen (WP) zorgen voor een hogere gelijktijdigheid in de groepenkast. De GACIA G63 groepenkasten zijn speciaal ontworpen voor hogere stromen en aansluingen met een hoge gelijktijdigheid. De GACIA G63 groepenkasten zijn conform de IEC/EN61439-3 en voorzien van CE markering. Alle toegepaste componenten zijn voorzien van het KEMA-KEUR.

De nieuwe elektro groepenverdelers G63 zijn ontworpen om twee technisch verschillende aansluitingen te voorzien:

  • Om voorbereid te zijn voor de energietransitie en de hogere stromen die dat voort kan brengen
  • Om aangesloten te kunnen worden op een netaansluiting van 63A

Energietransitie
De energietransitie komt er aan voor verreweg de meesten van ons. Dit betekent dat er grotere stromen intern in de groepenverdeler mogelijk zullen zijn dan dat we dat tot nu toe hebben. Dit ontstaat doordat de elektrische installatie op een iets zwaardere netaansluiting aangesloten moet gaan worden omdat we naast bestaande apparatuur ook overstappen op duurzame energiebronnen als een warmtepomp , zonnepanelen en de laadpaal voor de elektrische auto. In veel gevallen is zelf opwekken van elektrische energie door zonnestroom, windmolen een batterij of misschien ook wel een waterstofbatterij een normaal gebeuren en bijna verplicht bij de elektriciteitsnetten van de toekomst.

Door een zwaardere netaansluiting b.v. van 40A en zelf opwekken van stroom 20A kunnen we in de verdeler al een stroom (bij kortsluiting) van 60A tegenkomen. De verdeler moet hiertegen bestand zijn, vandaar  het nieuwe ontwerp van de 63A verdeler. De standaard woningbouwverdelers zijn over het algemeen voor een netaansluiting t/m 40A ontworpen.(in een enkel geval tot25A). Omdat er steeds meer grotere verbruikers in huis geplaatst worden, zijn de verbruiksstromen hierdoor groter en dient er een netverzwaring plaats te vinden. De G63 kan een netaansluiting aan tot en met 63A en wordt hiervoor standaard toegepast. Hiermee is de woning klaar voor nu en later en voorbereid op de energietransitie!

groepenkastenergietransitieschotman elektrokema-keurelektrotechniekIEC/EN61439-3

Bedrijvenregister

Agenda

Training: Specialisatiecursus Verlichting , KU Leuven

Logo Groen Licht Vlaanderen
6 september 2021 - 20 juni 2022
13.30u - 19.00u
Gent

Groen Licht Vlaanderen

Lees verder

Event: Collegereeks Innoveren in de bouw

4 oktober 2021 - 22 november 2021
15:30 - 19:00
Van der Valk Hotel Veenendaal

CoBouw

Lees verder

Seminar: BIV seminarie

21 oktober 2021
13:00 - 18:00
Herman Teirlinck gebouw

IBE_BIV

Lees verder

Webinar: Webinarreeks Verduurzaming en renovatie van bedrijventerreinen - Elektrificatie

26 oktober 2021
10:00 - 11:30
online

TOPSECTOR ENERGIE

Lees verder

Volledige agenda

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses

en de nieuwste producten?

Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!


Registreer nu