Een project van:

Draka opent Experience Center Connect

15.03.2022 | Nieuws

Draka opent Experience Center Connect

Op het terrein van haar grootste kabelfabriek, in Emmen, heeft Draka een uniek, multifunctioneel centrum geopend: Experience Center Connect. In het centrum kunnen relaties zich laten informeren en inspireren omtrent de innovatieve wereld van (Draka) kabels. Ook hebben bezoekers toegang tot de indrukwekkende fabriek van ’s werelds grootste kabelfabrikant.

Experience Center Connect is een ontmoetingsplek voor alle stakeholders van Draka. “Onze relaties bezoeken steeds minder vakbeurzen, maar willen wel op de hoogte blijven van regelgeving, innovaties en de nieuwe technologieën”, zegt marketing manager Yvonne Steeds. “Hier kunnen wij zowel (potentiële) klanten als leveranciers, scholen en organisaties op een inspirerende en interactieve wijze met Draka verbinden. Bovendien is het voor medewerkers uit onze gehele Prysmian-organisatie een hub om elkaar te ontmoeten. Daarin onderscheidt het zich van onze kleinere en meer productgerichte Prysmian experience centers in Frankrijk, Roemenië en Brazilië.”


Expositie van Draka services, zoals Cable App en Octabox

Multifunctioneel ontwerp
De gebouwindeling weerspiegelt de multifunctionele opzet van Experience Center Connect. Op de plek van de voormalige kantine van Draka Emmen bevinden zich nu een ontvangstdeel (125 m2) met overloop naar de kantine (175 m2) en een Co-work area (65 m2). Daarnaast ligt het auditorium (65 m2) met zijn tribune waar trainingen en seminars voor maximaal 70 mensen kunnen plaatsvinden. Het hart wordt gevormd door het Life Experience Center, een expositieruimte (125 m2) met digitale presentaties en het hele spectrum van kabelproducten alsmede interactieve demonstraties om zelf kabeltoepassingen te ontdekken.


Display mat kabels van Draka

Wauw-effecten
Draka wil kennisoverdracht en fun combineren om te inspireren. Dat gebeurt niet alleen in het Experience Center, maar in het hele gebouw én daarbuiten. In plaats van een statische showroom beoogt Draka wauw-effecten door te laten zien hoe veel zaken juist werken dankzij kabels. Zo hangen er overal door het gebouw zichtbare draadgoten aan de 4,5 meter hoge plafonds en heeft de veldopstelling met zonnepanelen een opengewerkte verdeelkast die de kabelaansluitingen laat zien.

Om zo veel mogelijk ‘experience’ te realiseren, is er een KNX-systeem met regelapparatuur van ABB geïnstalleerd. Dit systeem zorgt onder andere automatisch voor de verlichting bij het starten/stoppen van presentaties in het auditorium en het op aanwezigheid gestuurd openen/sluiten van de toegangsdeuren en zonwering. Ook demonstreert Draka hier haar PRY-CAM HOME-technologie voor woningautomatisering.


Thema-expositie over duurzaamheid

Duurzaamheid
Draka laat in en om Connect haar hele spectrum van kabeloplossingen zien. Daarbij is duurzaamheid een van de hoofdthema’s. Zo zijn er PV-panelen voor de energievoorziening van het gebouw en voorzien warmtepompen met warmteterugwinning in koeling en verwarming. Om de verlichting te optimaliseren en het energieverbruik te beperken, zijn energiezuinige Signify LED-armaturen met ingebouwde sensoren via een slim beheersysteem aan elkaar gekoppeld. Verder komen er dit voorjaar ABB laadpalen voor elektrische auto’s. Uiteraard past Draka ook haar eigen kabels toe, zoals de robuuste Tecsun kabel voor PV-voedingsinstallaties.


Overzicht van Connect

Digitalisering
Digitalisering is een ander hoofdthema in Connect. Op de eerste plaats laat Draka kabeloplossingen zien die het mogelijk maken om meer en sneller data te communiceren, waaronder de nieuwste datakabels. Daarnaast toont zij technische innovaties zoals de RFID-chip die tijdens de productie in midden- en hoogspanningskabels wordt verwerkt. Een andere toepassing is de slimme haspel waarvan dankzij een ingebouwde GPS-tracker de locatie en resterende hoeveelheid kabel op afstand zijn uit te lezen om bijvoorbeeld tijdig bij te bestellen (Alesea IoT-oplossing). Verder toont Draka ook eigen digitale tools, zoals de handige Cable App om slimme kabelberekeningen te maken. Digitalisering heeft vele facetten en Draka zal haar ambities en vorderingen op dit gebied up to date houden in Connect.

Drakabekabelingkabelduurzaamheid

Bedrijvenregister

Agenda

Training: Specialisatiecursus Verlichting , KU Leuven

Logo Groen Licht Vlaanderen
6 september 2021 - 20 juni 2022
13.30u - 19.00u
Gent

Groen Licht Vlaanderen

Lees verder

Event: Projectbeheersing en onderhanden projecten

1 juni 2022
13:00 - 19:00
Van der Valk Hotel Tilburg

Techniek Nederland

Lees verder

Event: CONSTRUCTEURSDAG 2022

2 juni 2022
8:45 - 16:15
Mikrocentrum

Constructer en het Mikrocentrum

Lees verder

Event: Lancering herziene NEN 2660 - Regels voor informatiemodellering van de Gebouwde Omgeving

23 juni 2022
14:00 - 17:00
Delft of online

NEN

Lees verder

Volledige agenda

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses

en de nieuwste producten?

Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!


Registreer nu