Een project van:

De slimme schakel naar de consument

14.06.2022 | Seminar Nicolien van Loon

De slimme schakel naar de consument

Legrand zag in dat je consumenten bereikt door hen in te laten zien welke mogelijkheden tot energie (en daarmee geld) beparen zij eenvoudig kunnen realiseren. Daarom gaf Pascal van der End, sales engineer bij de elektrotechnische groothandel een seminar op de duurzame consumentenbeurs Huis & Energie.

Van der End maakt het publiek wegwijs in de besparingsmogelijkheden door middel van geconnecteerd schakelmateriaal. “De grootste besparing is natuurlijk heel simpel, door een lamp uit te zetten. Maar als jij lekker op de bank ligt en je moet opstaan, dan kies je na een lange werkdag toch voor om op de bank te blijven. Met een geconnecteerde schakelaar kun je dit op afstand bedienen en bespaar je zonder dat je afdoet aan comfort.”

Makkelijk verbinden
Het geconnecteerde schakelmateriaal van Legrand is verbonden via het Zigbee-netwerk. “Het aansluiten is heel simpel en kan op twee manieren. De eerste manier is via de app. Alle connecteerbare toepassingen worden daarin herkend en kan men verbinden. De tweede manier is de zogenaamde ‘tap tap tap’-manier. Je tikt op de schakelaar, vervolgens tik je op het product en de twee zijn geconnecteerd.”

Slim huis
Een veelvoud van producten is geconnecteerd te maken. Naast lampen heeft Legrand bijvoorbeeld ook wandcontactdozen en rolluiken of lamellen. Geconnecteerde wandcontactdozen zijn ideaal om sluimerverbruik te voorkomen en met geconnecteerde rolluiken en lamellen is het controle houden over de opwarming van de woning of de hoeveelheid natuurlijk licht.

Handelen op inzicht
Van der End is naast sales engineer natuurlijk zelf ook consument en spreekt de consument op hun eigen niveau aan. “Ik kan ook heel makkelijk in de app zien wanneer de stroomprijzen laag zijn en bepaal daarmee wanneer ik mijn elektrische auto oplaadt.”

smart homesmartslimschakelmateriaallegrandpascal van der end

Bedrijvenregister

Agenda

Wegwijs in de cao Metalektro

9 september 2022
09:30 - 17:00
Van der Valk Hotel Amersfoort A1

FME

Lees verder

Event: Engineering Event SAFETY

30 november 2022
8:45 - 16:00
1931

MYbusinessmedia

Lees verder

Volledige agenda

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses

en de nieuwste producten?

Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!


Registreer nu