Een project van:

Blijven hameren op bewust veilig werken

01.03.2022 | Actueel

Blijven hameren op bewust veilig werken

Op woensdag 30 maart 2022 is het tijd voor alweer de zesde Bewust Veilig-dag, een initiatief georganisererd door de brancheorganisaties Bouwend Nederland, Techniek Nederland, OnderhoudNL en Aannemersfederatie Nederland. Veilig werken wordt op deze dag extra onder de aandacht gebracht bij bedrijven in de bouw, techniek en onderhoud brengen met diverse activiteiten.

Het is niet voor niets dat veilig en gezond werken het hele jaar door een vast onderwerp is voor bedrijven in de bouw, techniek en onderhoud (BTO).Per jaar vinden er nog steeds te veel ongevallen plaats.De brancheorganisaties schrijven in een gezamenlijk statement: "Het hele jaar door werken we met onze collega’s aan producten, diensten en trainingen die veilig en gezond werken onder de aandacht brengen. Op de Bewust Veilig-dag hameren we daar extra op. Want niemand moet gevaar hoeven lopen tijdens zijn of haar werk."

Ludiek en uniek
Van pubquiz tot veiligheids-selfie, van gratis trainingen tot roadshows en van workshops tot toolboxmeetings; elk jaar zijn er binnen bedrijven diverse initiatieven op en rond de dag zelf om medewerkers op een ludieke en unieke manier bewust te maken van het belang van veilig en gezond werken. Vorig jaar bood de Bewust Veilig-dag organisatie een succesvolle online veiligheid-escaperoom aan, waar honderden medewerkers aan hebben meegedaan.

Bewust Veilig-krant
Ook dit jaar komt er een editie van de  Bewust Veilig-krant. De krant is opnieuw gevuld met boordevol weetjes en quizjes rondom verschillende aspecten van veiligheid en is in aanloop naar 30 maart 2022 in meerdere talen te downloaden op www.bewustveilig.com. De krant is zo ontworpen dat deze eenvoudig te printen is voor op de projectlocatie of het kantoor.

Games
Naast een krant zijn er ook dit jaar weer online games. Serieuze spellen waar je kennis, ervaring, inzicht en behendigheid voor moet inzetten. Zoals een persoonlijkheidsquiz, waarbij spelers de effecten van huin persoonlijkheid op veilig werken ontdekken.  Daarnaast is er een video-quiz, een inschattings- en een behendigheidsspel. Meedoen kan makkelijk, via www.bewustveilig.com en via een QR-code in de Bewust Veilig-krant.

Aanmeldingen stromen binnen
Veiligheid is een onderwerp wat de hele sector aangaat, dus hoe meer bedrijven uit de verschillende branches meedoen, hoe beter. Zo maakt de Bewust Veilig-dag veiligheid een topprioriteit in de gehele keten, met als doel dat iedereen aan het einde van de dag weer gezond naar huis kan. De aanmeldingen stromen inmiddels binnen, maar aanmelden kan nog steeds via www.bewustveilig.com.

bewust veiligveiligheidbouwend nederlandtechniek nederlandonderhoudNLAannemersfederatie Nederland Bouw en InfraBTO

Bedrijvenregister

Agenda

Training: Specialisatiecursus Verlichting , KU Leuven

Logo Groen Licht Vlaanderen
6 september 2021 - 20 juni 2022
13.30u - 19.00u
Gent

Groen Licht Vlaanderen

Lees verder

Event: Projectbeheersing en onderhanden projecten

1 juni 2022
13:00 - 19:00
Van der Valk Hotel Tilburg

Techniek Nederland

Lees verder

Event: CONSTRUCTEURSDAG 2022

2 juni 2022
8:45 - 16:15
Mikrocentrum

Constructer en het Mikrocentrum

Lees verder

Event: Lancering herziene NEN 2660 - Regels voor informatiemodellering van de Gebouwde Omgeving

23 juni 2022
14:00 - 17:00
Delft of online

NEN

Lees verder

Volledige agenda

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses

en de nieuwste producten?

Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!


Registreer nu