Een project van:

'Met alleen salaris geven, red je het niet'

06.12.2022 | Interview Niels van der Horst

© Tom van Kolck

Tom van Kolck is opleidingscoördinator, teamleider en trainer bij Vattenfall. Ten behoeve van de technische opleidingen werkt hij veel samen met ROVC. Vattenfall zet flink in op stadswarmte, dat centraal staat bij de werkzaamheden van Van Kolck.

Van Kolck ziet stadswarmte als een duurzame vorm van verwarmen die bijdraagt aan het doel om fossielvrij te leven. “Alleen, er bestaat geen opleiding op dit gebied. Daarom zijn we die nu aan het ontwikkelen in ons eigen Technical Training Centre (TTC) in Diemen waar we een praktijkruimte en theorielokaal hebben. En daar geef ik zelf ook les. De cursussen en trainingen van ROVC – zoals voor NEN 3140 – zijn daar weer een uitstekende aanvulling op.” De eigen opleiding in stadswarmte is nog niet af. Ze zijn druk met het schrijven en verzamelen van al het materiaal om dat zo snel mogelijk te realiseren. “Op termijn komt er ook een opleiding voor het leveren van koude via hybride WKO,” weet Van Kolck.

Inhoud
Zijn training bestaat uit een stuk theorie en gaat vervolgens in op de praktijk. Zo leert en bekijkt de student zaken als kleinverbruik, gebruikerssetjes, drukverschilregelaars, tapwater- en flowsensoren en onderstations. “In de praktijkruimte kunnen we alles nabootsen wat er bij mensen thuis mis kan gaan.”

Aan de zijde van de warmteproductie bij de elektriciteitscentrale in Diemen is een andere groep technische medewerkers werkzaam. “Ik vind het niettemin belangrijk dat een monteur bij een klant wel een vraag kan beantwoorden als ‘waar komt de warmte eigenlijk vandaan?’,” verklaart Van Kolck. In Diemen wordt via gasverbranding elektriciteit gemaakt en met de restwarmte van dat proces wordt het warmtenet bediend. De warmte wordt via een grote pijp onder water getransporteerd naar Almere. “Het gas gaat op termijn natuurlijk stoppen, dus we gaan dat op termijn vervangen met hele grote boilers die ’s nachts op windenergie het water elektrisch verwarmen.”

Bakker
Als opleidingscoördinator heeft Van Kolck te maken met het gegeven dat het erg lastig is om nieuwe monteurs en opzichters te vinden. Hoe achterhaalt hij of iemand geschikt is? “Eerst ga ik twee uurtjes met iemand in gesprek. Vervolgens nodig ik ze uit om een dag met een paar monteurs mee te lopen.” Daarna doet Van Kolck navraag bij zijn monteurs over de instelling van de sollicitant. Of hij of zij een beetje enthousiast en actief was. “‘Had ie pretogen?’, vraag ik altijd,” legt Van Kolck uit, “Want met de juiste instelling, of beter: met plezier in het werk heb je tachtig procent al binnen. Ik heb de technische lat overigens heel laag liggen qua opleiding, want allround jongens zijn bijna niet te vinden.” Zo heeft Van Kolck bijvoorbeeld een doorgestroomde bakker in dienst genomen.

Competentiemanagementtraject
Na de genoemde meeloopdag volgt bij TTC een zogeheten competentiemanagementtraject van twee dagen dat samen met ROVC is ontwikkeld. “Ze krijgen een kennistest en er wordt naar leerbaarheid en motivatie gekeken.” Zo achterhaalt Van Kolck wat iemand eventueel nog moet leren om bijvoorbeeld als monteur of opzichter aan het werk te gaan. “Ook of ze er tegen kunnen onder een vrouw te werken is van belang, want ik heb twee vrouwelijke planners werken die iedereen op pad sturen. Ik heb er wel eens eentje gehad die uit een andere werkcultuur kwam en die zag dat helemaal niet zitten.”

Oud beestje
Uiteindelijk komen instelling en technische en sociale competenties in kaart en kan worden bekeken welke functie al dan niet past bij de potentiële aanwinst. Van Kolck kent de meeste teams in heel Nederland en weet vaak waar wat wordt gevraagd en ook welk type ergens past. Van Kolck vertelt hoe hij leraren geregeld spreekt over mogelijke nieuwe krachten. “Zo bel ik met een trainer van ROVC wanneer hij de hond uitlaat. Dat is een oud beestje, dus hebben we even de tijd om de hele groep studenten van dat moment door te nemen,” klinkt het vrolijk. Uiteindelijk duurt het leer-werktraject twee jaar waarbij iemand vanaf het begin een volledig salaris krijgt.

Stadswarmte
Naast bovenstaande is Tom van Kolck ook nog teamleider in Almere-Lelystad. Hij leidt een team van vijftien man en vrouw: elf monteurs, twee technici en twee planners. “Het team is verbonden aan stadswarmtestoringen, voor klein- en grootverbruik.” In Almere gaat het om een totaal van 60.000 aansluitingen. Dat is vrij veel om te behappen. “En het is lastig om nieuwe mensen te krijgen,” geeft Van Kolck aan. Daardoor is het ook nodig om externe krachten in te huren. Zijn werk gaat inhoudelijk om het begeleiden en adviseren van het team in situaties met allerlei verschillende problemen en behoeften: er is verkeerd gereedschap, een telefoon of auto gaat kapot of er is behoefte aan het volgen van een opleiding. Ook hecht hij veel belang aan het netjes omgaan met klanten.

Inspirator
Dit jaar werd Tom van Kolck genomineerd voor De Slimste Handen. Technische vakmensen kunnen daar worden geëerd via nominaties van collega’s. Van Kolck ontving vanwege zijn inzet en inspirerende leiderschap de derde prijs in de categorie Inspirator & Motivator. “Ik kwam naar Almere om wat rust te brengen en om aan teambuilding te doen.” Hij is daarnaast goed op de hoogte van wat er privé speelt bij zijn mensen. “Ik heb aandacht, ben transparant, probeer duidelijk te zijn over de verwachtingen en hanteer het principe ‘iedereen gaat naar huis of niemand gaat naar huis’. Ik denk dat mensen dat waarderen,” aldus van Kolck over zijn nominatie en prijs.

Leiderschapsstijl
Hij wil zijn mensen vertrouwen geven door ze bijvoorbeeld ook fouten te laten maken. “Liever dat je een fout maakt - want dan doe je wat - dan dat je wegloopt.” Ook samen dingen doen zoals lunchen vindt hij belangrijk. Of iemand onverwacht even een middagje vrij geven. “Ze moeten flink studeren dus ik bied ze af en toe wat ruimte en lucht. Met alleen salaris geven, red je het niet.” Hij ziet zijn insteek ook als positief voor wat betreft het concurrerend zijn met andere banen en het laag houden van het verloop. Het management vindt hem door zijn directheid wel eens ouderwets in zijn stijl van leiding geven. Van Kolck wijst dan op de klantenbeoordelingen van klachten- en storingsafhandeling waar zijn team het hoogst scoort.

Minimaatschappij
In principe is dit type werk en opleiding voor iedereen en stromen gegadigden uit alle hoeken in. “Alleen merk je wel voor vijftigers dat het draaien van storingsdiensten veel vraagt, omdat je dan ook ’s nachts je bed uit moet,” erkent Van Kolck. Uiteindelijk ziet hij graag de maatschappij terug in zijn team: “Ik heb een schreeuwerd nodig, een stille, ik heb een harde werker nodig, iemand die lui is, een ouder persoon, jonge honden. Dat houdt elkaar scherp en ondersteunt elkaar”.

tom van kolckvattenfallstadswarmteROVCttcslimste handenleiderschapsstijl

Bedrijvenregister

Agenda

Training: Casambi cursus professional

Logo Casambi.nl
20 januari 2023 - 31 december 2023
ETC design center in Culemborg

Casambi.nl

Lees verder

Event: Techniek Nederland Ledenvergadering Beheer, Onderhoud en Inspectie

2 februari 2023

Techniek Nederland

Lees verder

Training: Repareren met alternatieve onderdelen

9 februari 2023
16:30 - 19:00
Buitenplaats Kameryck

Techniek Nederland & Rijksinspectie Digitale Infrastructuur

Lees verder

Seminar: Rendementsverbetering in de installatiebranche

28 februari 2023
13:00 - 19:00
Van der Valk Hotel Eindhoven

Techniek Nederland

Lees verder

Volledige agenda

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu