Een project van:

Kennisplein

Training: Repareren met alternatieve onderdelen

9 februari 2023
16:30 - 19:00
Techniek Nederland & Rijksinspectie Digitale Infrastructuur
Oortjespad 3 3471 HD KAMERIK
Buitenplaats Kameryck

Techniek Nederland organiseert samen met de Rijksinspectie Digitale Infrastructuur een bijeenkomst waarin de mogelijkheden en onmogelijkheden van repareren met alternatieve onderdelen ten opzichte van fabrieksoriginele onderdelen zal worden besproken. Rijksinspectie Digitale Infrastructuur (afgekort RDI) is de nieuwe naam voor Agentschap Telecom. Vanaf 1 januari gaat de toezichthouder verder als RDI. 

Waarom deze bijeenkomst niet missen?
Wat zijn de wettelijke vereisten bij het repareren met alternatieve onderdelen ten opzichte van originele (fabriek) onderdelen? Wat is toegestaan en wat mag beslist niet? Welke risico’s loop je als reparateur wanneer je repareert met alternatieve onderdelen? Wanneer merkt de wetgever het reparatiebedrijf aan als producent, bijvoorbeeld wanneer niet wordt voldaan aan CE? Wat betekent het CE Keurmerk? En op welke wijze verhoud het CE Keurmerk zich tot garantie en non-conformiteit? Antwoorden op deze vragen hoort u in twee uur tijdens de bijeenkomst repareren met alternatieve onderdelen.

Verplichtingen
Als producent, importeur, distributeur, retailer, reparateur of refurbisher van elektrische, elektronische of radioapparaten heeft u verplichtingen. Wanneer u deze producten op de markt brengt, verhandelt, repareert of refurbished moeten deze producten voldoen aan Europese richtlijnen. Het is belangrijk dat u weet wat uw verplichtingen er zijn als producent, importeur, distributeur, retailer, reparatiebedrijf of refurbisher.

Inhoud 
Tijdens deze bijeenkomst informeert Rudy Nieuwenhuijs van het Agentschap Telecom (met ingang van 1 januari 2023 Rijksinspectie Digitale Infrastructuur) reparatiebedrijven van consumentenelektronica, de elektrotechnische detailhandel en refurbishers u over regelgeving en vereisten omtrent CE. Vanuit de EU en uitgevoerd door de toezichthouders van de lidstaten zal verscherpt toezicht en handhaving ingesteld gaan worden. Naast het delen van informatie over verplichtingen door de Rijksdienst Digitale Infrastructuur zal een deskundige namens Techniek Nederland extra informatie en duiding geven over dit onderwerp. Tevens is er mogelijkheid om te reageren op de Rijksdienst Digitale Infrastructuur en kunt u uw vragen direct aan de toezichthouder stellen.

 

Meer evenementen

Laatste evenementen
Event: Bewust Veilig Dag 2023
29 maart 2023
09:00 - 17:00

Bouwend Nederland, Techniek Nederland, OnderhoudNL en Aannemersfederatie Nederland

Lees verder

Training: NEN 3140: Installatie- /werkverantwoordelijke laagspanning
5 april 2023
09:30 - 16:30

NEN

Lees verder

Event: Wij Techniek Ontmoetingsdagen
12 april 2023
08:45 - 15:00

Wij Techniek

Lees verder

Training: NEN 3140: Vakbekwaam Persoon (VP)
9 mei 2023
09:30 - 16:30

NEN

Lees verder

Training: Aarding in de Elektrotechniek
11 mei 2023
8:30 - 12:30
Intechnium Gebouw

TVVL

Lees verder

Training: NEN 3140: Periodieke inspectie van elektrische arbeidsmiddelen en apparatuur
12 mei 2023
09:30 - 16:30
Delft

NEN

Lees verder

Event: Internationale Dag van het Licht
16 mei 2023
00:00 - 23:59
Overal

Unesco

Lees verder

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu