Een project van:

Kennisplein

Event: Lancering herziene NEN 2660 - Regels voor informatiemodellering van de Gebouwde Omgeving

23 juni 2022
14:00 - 17:00
NEN
Vlinderweg 6 | 2623 AX Delft
Delft of online

Een eenduidige methodiek voor gegevensmodellering van de gebouwde omgeving maakt uitwisseling van informatie mogelijk en biedt nieuwe kansen voor toepassing over de gehele levenscyclus van een bouwwerk en zijn onderdelen in zijn omgeving. NEN nodigt organisaties actief in de woning- en utiliteitsbouw (B&U) en de infrasector (GWW) uit voor een gratis event rond de lancering van de herziene NEN 2660 ‘Regels voor Informatiemodellering van de Gebouwde Omgeving’ op 23 juni 2022 van 14:00 -17:00 uur. 

Er dreigt een wildgroei aan gegevensmodellen te ontstaan die niet volgens een congruente methodiek zijn ontwikkeld. Dit belemmert de uitwisseling van informatie binnen organisaties en tussen organisaties onderling. Door uniforme gegevensmodellen te ontwikkelen wordt dit tegengegaan. Zeker met de toekomstige Omgevingswet en circulariteitsdoelstellingen is een toekomstvaste afstemming, uitwisseling, deling en integratie van gegevens uit verschillende bronnen met verschillende views cruciaal.

Onder leiding van dagvoorzitter Marcel Sukel (Provincie Noord-Holland) praten o.a. Dik Spekkink (BIM Loket), Leo van Ruijven (Croonwolter&dros), Daan Oostinga (Semmtech), Rik Opgenoort (CROW), Michel Böhms (TNO), Berwich Sluer (Boskalis), Dennis Mollet (Bouwend Nederland) en Jaap Bakker (Rijkswaterstaat) vanuit hun verschillende werkvelden door middel van pitches en een paneldiscussie je bij over toepassingsdomeinen als nieuwbouw en infra, beheer en gebouwde omgeving en over het toekomstbeeld van de NEN 2660.

Het evenement van deze lancering is hybride en u kunt deze fysiek in Delft bijwonen of online. Er zijn geen kosten verbonden voor deelname aan dit evenement.

 

Meer evenementen

Laatste evenementen
Wegwijs in de cao Metalektro
9 september 2022
09:30 - 17:00
Van der Valk Hotel Amersfoort A1

FME

Lees verder

Event: Engineering Event SAFETY
30 november 2022
8:45 - 16:00
1931

MYbusinessmedia

Lees verder

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses

en de nieuwste producten?

Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!


Registreer nu