Verlichtingstechnologie voor een Smart Home

10 maart 2023

Verlichtingstechnologie voor een Smart Home

Slimme verlichting was een paar jaar geleden nog een gadget voor trendsetters, maar is nu steeds vaker de standaard in moderne woonomgevingen. Hoe handig zou het zijn om slimme verlichting te combineren met het Smart Home-systeem? Dat kan nu! De LEDVANCE SMART+ WIFI-producten zijn namelijk compatibel met Busch-free@home®. Het is nu mogelijk om de slimme producten van LEDVANCE eenvoudig te bedienen via de wandschakelaars en bedieningspanelen van Busch-Jaeger. LEDVANCE is één van de grootste leveranciers van slimme verlichting ter wereld. De samenwerking met Busch-Jaeger, marktleider in elektrische installatietechniek en gebouwautomatisering, is dan ook vanzelfsprekend.

Eenvoudige integratie in het systeem

De integratie in Busch-free@home® is eenvoudig. De SMART+ WIFI-lampen en -armaturen worden via de LEDVANCE Smart+ App met de eigen router verbonden. Vervolgens kunnen ze via het myBUSCH-JAEGER-portaal worden geïntegreerd in het Busch-free@home®-systeem. Er zijn dus geen extra gateways nodig. De slimme lichtbesturing maakt het mogelijk om bijvoorbeeld heel precies accentverlichting in te stellen, sfeervolle verlichting te creëren of te zorgen voor extra veiligheid. Zo is automatische schakeling mogelijk: een ingebouwde bewegingsmelder zorgt ervoor dat het licht aangaat bij beweging. Of denk aan een party-scène met precies de gewenste verlichting en muziek, een geprogrammeerde rolluikstand en de deur die automatisch opengaat. Ook is het eenvoudig om sfeer- en vloerlampen te bedienen via een lichtschakelaar of paneel – ook als ze verplaatst worden. Bovendien kunnen alle licht- en woonfuncties worden bediend met de Busch-free@home App next.

Verkrijgbaar via de ET groothandel

Het grote voordeel voor de installateur: de LEDVANCE SMART+ WIFI-producten zijn net als Busch-free@home® verkrijgbaar bij de LEDVANCE groothandels in Nederland. Dit betekent dat zij de armaturen en lampen direct in het plan van het Smart Home-systeem kunnen meenemen. Het via wifi bedienbare LEDVANCE-assortiment bestaat uit 66 slimme lampen en ruim 150 slimme armaturen voor binnen en buiten, die in bestaande lampen kunnen worden gemonteerd. Daarnaast zijn er LED strips en slimme Plugs en contactdozen verkrijgbaar.

Dit artikel is 10 maart 2023 geplaatst door: LEDVANCE Benelux B.V.