Een project van:

LEDIFICATIE BIJ ZONWERINGSBEDRIJF MET DUURZAME LED BUIZEN

21 december 2022

LEDIFICATIE BIJ ZONWERINGSBEDRIJF MET DUURZAME LED BUIZEN

MySun in Gouda gebruikt LED buizen van LEDVANCE als een oplossing met hoog lichtrendement die op het 230V-net past om de verouderde traditionele T8-lampen te vervangen.

DE UITDAGING

MySun, een Nederlands zonweringsbedrijf, biedt klanten een breed scala aan zonweringsproducten voor buiten. In het bedrijf worden de producten op maat gemaakt en is er behoefte aan een optimale efficiëntie en output. De vorige installatie van traditionele T8-lampen was verouderd en moest worden vervangen.

DE OPLOSSING

De oplossing voor deze uitdaging werd gevonden toen MySun LEDVANCE benaderde om te zoeken naar de ledbuis met het beste lichtrendement bij een geschikte kleurtemperatuur. Er werd gerealiseerd dat de conventionele voorschakelapparaten van de verschillende merken verouderd waren en ontmanteld moesten worden. Men was het erover eens dat de T8 EM PRO ULTRA OUTPUT-ledbuis de beste oplossing was, omdat deze rechtstreeks op het 230V-net kon worden aangesloten zonder een voorschakelapparaat. Na een test hebben de elektriciens van MySun de buizen in de armaturen geïnstalleerd en gemonteerd.

DE VOORDELEN

De T8 EM PRO ULTRA OUTPUT bespaart tot 60% energie in vergelijking met de T8-fluorescentiebuizen met voorschakelapparaat. De ledbuizen zijn zeer efficiënt: ze hebben een hoog lichtrendement tot wel 175 lm/W. Hierdoor bedraagt de terugverdientijd van de aankoop en totale eigendomskosten slechts 4 maanden. De T8 EM PRO ULTRA OUTPUT is volledig gemaakt van glas van hoge kwaliteit met een petcoating ter bescherming tegen barsten. Volgens de EU-verordening 2019/2020 voldoen de ledbuizen die niet flikkeren al aan de eisen van 2024 en zijn ze door de VDE goedgekeurd wat betreft de veiligheid. De levensduur bedraagt tot 75.000 uur en LEDVANCE geeft een garantie van vijf jaar.

SAMENVATTING

De uitdaging was om de juiste ledbuis te vinden om de oude fluorescentie-installatie te vervangen. Om de efficiëntie en output te optimaliseren, werden de conventionele voorschakelapparaten gedemonteerd en werden de T8 EM PRO ULTRA OUTPUT-ledbuizen geïnstalleerd, aangezien deze rechtstreeks op het 230V-net konden worden aangesloten. Uiteindelijk werd 60% energie bespaard. Bovendien vinden de werknemers de kleurtemperatuur van 6500K zeer aangenaam in vergelijking met de eerder geïnstalleerde buizen van 4000K.

Dit artikel is 21 december 2022 geplaatst door: LEDVANCE Benelux B.V.

 

Bedrijvenregister

Agenda

Training: SCIOS Scope 12 opleiding

Logo Omega Energietechniek
7 juni 2023 - 14 juni 2023
09:00 – 16:00 uur
Dronten

Omega Energietechniek

Lees verder

Event: Huis van Sarah

13 juni 2023
18:45 - 22:30
Innovatiecentrum

Wij Techniek

Lees verder

Event: Huis van Sarah

14 juni 2023
18:45 - 22:30
Innovatiecentrum

Wij Techniek

Lees verder

Seminar: DC on Tour IV: DC en vermogenselektronica

22 juni 2023
14:30 - 18:00

Stichting Gelijkspanning

Lees verder

Volledige agenda

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu